Et år før Ryder Cup: Paris vil udnytte sine storbyfordele

Formanden for den franske Ryder Cup-organisationskomite vil spille Paris-kortet i den helt store stil med blå-gult Europa-lys på Eiffeltårnet og gallamiddag for spillerne på Versailles slottet

849

Pascal Grizot, 55 år og formand for den franske Ryder Cup-organisationskomite har ”altid spillet golf,” som han udtrykker det. Det kastede adskillige individuelle og holdmæssige titler af sig, heriblandt en sejr i French Amateur Championship.
Grizot finder, trods arbejdet med Ryder Cup 2018, stadig tid til jævnligt at spille en runde. Det foregår som oftest i weekenden i klubben Morfontaine nord for Paris. Han er tillige medlem af Royal and Ancient Golf Club i Skotland og Winged Foot Golf Club i USA.
Som forretningsmand har Grizot tjent sine penge inden for dagligvarehandel og var på et tidspunkt, i samarbejde med supermarkedskæden Carrefour, den største franchise-haver i Frankrig. Han har stadig aktier i sikkerhedsvirksomheden CPS Securité, som han grundlagde midt i 1980’erne. Og han har været med til at starte firmaer inden bioteknologi og investering.
Webudgaven af New York Yimes har beskrevet, hvordan Grizot helt tilbage i 2007 spillede en pro-am på Europa-touren med Paul McGinley. De havde aldrig mødt hinanden før, men det forhindrede ikke Grizot i at underholde McGinley – den senere Ryder Cup-kaptajn i 2014 – om hvordan han havde tænkt sig at hente Ryder Cup’en til Paris.
”Et voila!” – Pascal Grizot har arbejdet med det franske golfforbund FFG’s Ryder Cup-projekt, siden han lagde den første forretningsplan for begivenheden i 2009. Så nu – hvor der ’kun’ mangler ét års planlægning frem imod næste års Ryder Cup – ringede GOLFmagasinet til ham for at høre, hvordan det går med forberedelserne.

GOLFmagasinet: Hvad omfatter jobbet som formand for organisationskomiteen?
”Man kan vel inddele det, vi skal sørge for, i fire hovedområder. Spillerne – og alle, der kommer med dem – skal have et sted at bo og noget at spise. Så er der al logistikken omkring en begivenhed af denne størrelse. Det ceremonielle, som hører til. Og endelig sikkerheden,” siger Pascal Grizot.

Hvorfor blev det dig?
”Jeg var allerede involveret i forskellige ting med FFG, da jeg begyndte mit frivillige arbejde tilbage i 2006. Jeg fungerede som kaptajn for det franske eliteamatørhold fra 2006-11. Da jeg bød ind, fortalte FFG’s daværende præsident mig, at jeg måtte fremlægge en forretningsplan for projektet og få den enstemmigt godkendt blandt FFG’s bestyrelsesmedlemmer.”

Hvordan ser det ud med finansieringen?
”En meget vigtig del af finansieringen skulle komme fra en forhøjelse af franske golfspilleres årlige medlemsbetaling til FFG fra €46 til €49. Denne forhøjelse på €3 skulle betales hvert år i 10 år. For at få det igennem krævedes accept fra spillere og klubber. 87 procent af klubberne stemte for på FFG’s generalforsamling i 2009. Alt i alt indbringer forhøjelsen €18 mio. (135 mio. kr.).”

Hvad er det samlede budget?
”FFG’s samlede budget er €36 mio. (270 mio. kr.). Resten af pengene kommer fra den franske regering. Og fra firmaer som – uden at få nogen særlig eksponering, og slet ikke ude på banen – støtter projektet med €100.000-150.000 (750.000-1.125.000 kr.). For eksempel Air France, Vivendi, BMW og den franske banesammenslutning Open Golf.”

Læs resten af interviewet med Pacal Grizot i GOLFMagasinet nr. 11