Amerikanske Julian Suri vandt Made in Denmark

Julian Suri satte al modstand til vægs og blev den kronede viking af Made in Denmark. Sejren var hans første på Europa-touren. Svær dag for danskerne

599

Længe så det ud til at blive en gyser mellem amerikaneren Julian Suri og englænderen David Horsey. På 18. hul startede Horsey med at sende et drive langt ud i skoven til højre og efterfølgende sendte han den provisoriske bold ud i vandhazarden til venstre. Han måtte derfor droppe og slå ind mod green i sit sjette slag.

Suri var urokkelig igennem hele dagen. På for9 blev det til hele fem birdies, som satte pres på modstanderne. Han kom rundt i syv under par uden en eneste bogey på scorekortet, så man kan roligt sige at Suri var den fortjente vinder med en samlet score på 19 under par.

Europa-touren takkede hele holdet bag Made in Denmark og kaldte turneringen for en af de bedste på touren. Suri takkede alle, som var mødt op, og sagde under præmieceremonien, at oplevelsen og modtagelsen på 16. hul – Himmerland Hill – var noget af det største, han havde oplevet.

Suri er et forholdsvis ubeskrevet blad på Europa-touren. Han er den første til at vinde en turnering på Challenge-touren og Europa-touren i samme sæson.

Før sidstedagen var Thorbjørn Olesen med helt fremme. Han startede også med to birdies på de første otte huller. På 9. hul kom Thorbjørn ud i dyb rough og måtte bruge to slag for at komme ud og kom derfra med en dobbelt bogey. Efterfølgende havde han svært ved at finde lørdagens flotte spil frem, men han sluttede som bedste dansker på en delt 14. plads med en samlet score på 10 under par.

Næste år rykker Made in Denmark til Silkeborg, men Lars Larsen sagde, at han tror og håber på at turneringen vender tilbage til Himmerland i 2019.