Bags til al slags vand

Golfbags, der holder alle former for sjask og plask ude og udstyret knastørt inde, er intet særsyn, men hvordan præsterer de ellers? Vi testede vandtætte bags fra TaylorMade, Wilson Staff, Ping, Titleist, BigMax og Backtee for at blive klogere på deres features

1408

Det har været en ualmindelig våd dansk golfsæson, og det dér global warming er vist ikke lige om hjørnet. Man kan vælge kun at tage på golfbanen, når solen skinner fra en skyfri himmel, men det bliver ikke til mange runder.

Så i Danmark vil der være dage, hvor man har fået en solid byge og er nødt til at slæbe alt sit udstyr inden for og hive alt ud af bag’en: tøj, håndklæde og golfkøller skal tørres inden næste runde. Er man ved at være træt af den rutine, så kunne en vandtæt golfbag vise sig at være en god investering.

Vi har testet seks bags, som producenterne kalder vandtætte, og de holder, hvad de lover: Alle seks holder vandet ude af bag’en. Dermed kan man fokusere på de øvrige features på en golfbag, som kan gøre livet lidt mindre surt på trods af fire timers øsende regn.

Udvalget af vandtætte golfbags er efterhånden ret stort. Der er stort set ikke den producent af golfudstyr, som ikke har en vandtæt bag i sit sortiment. Vi valgte at teste tre bærebags, fra TaylorMade, Wilson Staff og Ping, samt tre vognbags, fra Titleist, BigMax og Backtee.

Der kan være stor forskel på, hvad det er for kvaliteter og features, man er på udkig efter. I testen lagde vi ikke så stor vægt på ting som stativ eller kølerum, men fokuserede mere på anvendeligheden i regnvejr: Har bag’en rigelig plads til regntøj og håndklæder? Kan man holde hænder og udstyr tørt undervejs? Er det nemt at komme til at bruge paraplyen? Regnvejrscoveret til køllerne?

Bærebag
Wilson Staff Dry Tech
Vægt: 1,8 kg – Pris: 1.999 kr.

Wilson Staff har produceret golfbags i mange år og har været et sikkert valg, hvis man gik efter en rummelig bag. Det forholder sig noget anderledes med denne lille bærebag fra Wilson, hvor man man må nøjes med at medbringe det absolut nødvendige for ikke at løbe tør for plads.

Wilson Staff Dry Tech er testens mindste og vejer 1,8 kg. Der er blot fem rum, hvoraf fire har lynlås – en fin detalje er den lille hætte, som forsegler lynlåsen. Dermed kan der kan ikke løbe vand ned i rummet ved sammenføjningen.

Skal man have en helt enkel og let bærebag uden de store dikkedarer, er Wilson Staff Dry Tech en fin bag. Men har man brug for en bag med mere plads og flere detaljer, så vil en af testens to andre bærebags være et bedre valg. Fås kun i farvekombinationen sort/hvid/rød.

+ Let, nem at håndtere, foret lomme, ekstra strop til paraply
– Minimal rygstøtte, få rum, få finesser, tyndt materiale
wilson.com

Bærebag 
TaylorMade Watherproof

Vægt: 2,5 kg – Pris: 1.999 kr.

En bærebag vil typisk være betydelig mindre end en vognbag, og derfor kan man ikke forvente samme rumfang i en bærebag. Alligevel er der bemærkelsesværdigt meget plads i bag’en fra TaylorMade, som både virker rummelig og solidt bygget.

Stoffet er robust, og så har TaylorMade haft sans for detaljerne, når det gælder de seks lynlåslommer. Hver lomme tjener et særligt formål. F.eks. er en af lommerne foret, en anden har en ekstra inddeling, mens lommen til bolde er lavet af et ekstra kraftigt materiale. De fire lynlåse på siderne er forseglede, så der ikke løber vand ned til vigtige ting som mobiltelefon, penge og tøj. De to lommer til bl.a. bolde og tees har ikke denne forsegling.

Som den eneste af testens tre bærebags er bag’en forsynet med en god støtte i lænden, og det gør den til den mest behagelige at gå med. Fås i farvekombinationerne: sort/hvid/rød, sort/grå og hvid/sort/rød.

+ Kraftigt materiale, støtte til ryg, rummelig, solidt bygget, ekstra strop til paraply, foret lomme
– Få finesser
taylormadegolf.eu

Vognbag
Titleist StarDry
Vægt: 2,5 kg – Pris: 2.195 kr

Bag’en fra Titleist er den mindste og absolut letteste af testens vognbags – dens 2,5 kg er på linje med de to tungeste bærebags. Men selv om det er en letvægter, er der masser af plads i de syv lynlåslommer. De fire lommer på siderne har en ekstra forsegling, og to af dem er desuden foret.

For at undgå at bæreselen hænger og flagrer på trolleyen, har Titleist forsynet bag’en med en lomme, så den nederste ende af bæreselen kan stuves væk. Selen kan også tages helt af, og gør man det, nærmer vægten på bag’en sig de to kilo.

Titleist har tillige gjort det nemt at komme af med paraplyen. Den stikker man ned langs med bagsiden at det store rum på siden. Fås i farvekombinationerne sort/hvid/rød, sort/rød, safir/navy og sort/grå/lime.

+ Meget let, udskæring i bunden til trolley, rummelig, god paraplyholder, to forede lommer
– Få detaljer
Titleist.co.uk

 

Læs resten af testen i Golfmagasinet