Baneejeren der gik sine egne veje

Daglig leder og medejer af Volstrup Golf Center, Jeppe Ugilt Hansen, huer hverken klubindblanding i banedriften eller rabatordninger for greenfee-spillere

1409

Det kræver sin mand at drive en privat golfbane i Danmark, så den løber rundt økonomisk. Den yngste ansvarlige for en sådan golfbane er 35-årige Jeppe Ugilt Hansen, der efterhånden har drevet Volstrup Golfcenter seks kilometer nordvest for Hobro i 12 år – nemlig siden det i 2005 blev åbnet med Jyllands største indendørscenter og i løbet af 2006 kompletteret med både en 9-huls pay & play-bane, en 18-huls-bane for DGU-medlemmer samt et 500 kvadratmeter stort klubhus.

Flotte faciliteter, der samlet løb op i 20 millioner kroner. Mange skeptikere spåede dengang Volstrup Golf Center en besværlig økonomisk fremtid, men disse spådomme er aldrig gået i opfyldelse, fordi Jeppe Ugilt Hansen har grebet tingene meget anderledes an, end man har været – og  stadig er – vant til i den danske golfverden.

Han begyndte f.eks. med at etablere et 1.000 kvadratmeter stort indendørs center i en tidligere maskinhal, som havde været brugt til opbevaring af halm, og som gennem hele vinterhalvåret kunne opvarmes til 18 grader med strålevarme fra et halmfyr.

Med en golfbanesimulator, otte udslagssteder til lange slag, syv ditto til korte slag til en kunstig green, en 9-huls puttinggreen, en café og en bar blev centeret kendt og besøgt af mange etablerede golfspillere fra Skagen til Aarhus, endnu inden de to udendørs Volstrup-baner stod klar til brug.

Der fandtes nemlig ikke et golfcenter af lignende størrelse og standard nord for Aarhus, og det gør der i øvrigt stadig ikke. I dag har centeret fire Full Swing-simulatorer med tilsammen 52 af verdens bedste golfbaner.

Udendørs skaber det ekstra tiltrækningskraft og opmærksomhed, at centeret i år har investeret et millionbeløb i otte eksklusive Garia-buggier og en selvkørende, GPS-styret John Deere-fairwayklipper. Den er døbt ”Tøffe” efter den forhenværende fodboldspiller og nuværende fodboldkommentator Stig Tøfting, i fodboldkredse kendt som ”Plæneklipperen”.

Tøfting, der selv er golfspiller, tog med glæde imod en invitation til Volstrup Golf Center, så han kunne opleve sin plæneklipper-navnebror, da han alligevel skulle kommentere en Superliga-kamp mellem Hobro og Brøndby.

Jeppe Ugilt, hvordan kan det lade sig gøre, at det løber rundt for Volstrup Golf Center, når Volstrup Golfklub kun har 600 medlemmer?

”Det kan det først og fremmest, fordi jeg sammen med mine forældre (Margit og Erik Ugilt Hansen, red.) selv ejede både jorden, som vi anlagde golfbanerne på, og den tilhørende landbrugsejendom Volstrup Gård, hvorfra vi i mange år har drevet minkproduktion og dambrug. Det havde måske ikke været muligt, hvis vi skulle have købt jorden til golfbanerne.”

Hvordan opstod golfbane-ideen?

”Jeg lancerede ideen for min far, fordi min storesøster (Lene Ugilt Hansen, red.) var begyndt at spille golf i København, og hun opfordrede mig til at begynde. Det gjorde jeg så i Markusminde Golfklub, mens jeg studerede i Aarhus. Faktisk var det samtaler med den entusiastiske ejer af Markusminde-banen, Jørgen Thomsen, som gjorde mig interesseret i selv at etablere en golfbane, og min far var med på det, hvis jeg ville stå for det. Det betød så, at jeg droppede mine studier og flyttede med familien til Volstrup.”

Læs resten af interview’et i GolfMagasinet