Bedre fod på den nye sæson

Emily K. Pedersen fortæller om sæsonen 2018 på LPGA-touren, hvor hun kan se frem til at skulle spille op imod 30 turneringer – og ser tilbage på det mest fantastiske, hun har oplevet: Solheim Cup

903

Det bliver et travlt år for Emily K. Pedersen på den amerikanske LPGA-tour. I gennemsnit hver anden uge skal hun dyste mod de bedste i verden og dermed spille cirka dobbelt så mange turneringer som i 2017.

Men qua sidste sæsons fine resultater (hun endte som nr. 87 på LPGA’s  pengeliste) vidste Emily på forhånd, at hun var sikret adgang til langt størstedelen af denne sæsons turneringer – inklusive direkte adgang til tre af sæsonens majors som følge af, at hun var med på Solheim Cup-holdet.

Hun har dermed betydelig bedre fod på sæsonplanlægningen – og det endda i sko fra sin nye sponsor Skechers.

“Det er superdejligt, at jeg kan overskue hele sæsonen og kan se, hvornår der er mere end en uge imellem mine turneringer. Som tommelfingerregel vil jeg ikke tage hjem, hvis der kun er en uge imellem. Det gjorde jeg meget sidste år, og der kunne jeg mærke, at det var ikke så smart,” siger snart 22-årige Emily K. Pedersen, da vi mødes en kold februardag i klubhuset på The Scandinavian.

“For en uge hjemme i Danmark er ikke en uge hjemme. Man bruger to dage på at rejse (ud og hjem). Så skal man af med lidt jetlag, før man er 100 procent klar til at træne. Og man skal se sin familie, måske sin træner. Der bliver aldrig tid til en egentlig fridag.”

Hun regner med, at der i år kommer til at være færre af de lange flyrejser frem og tilbage mellem Europa og USA, selv om hun skal spille betydeligt flere turneringer end sidste år.

Rent økonomisk er det naturligvis også en fordel med færre af de lange og dyre flyrejser. Og økonomien ER lidt i problemer, selv om Emily sidste år tjente $145.000 (ca. 900.000 kr.) i præmiepenge. Det kan lyde af meget, men der er samtidig rigtig mange omkostninger forbundet med at være spillende pro på verdensniveau.

Læsresten af interviewet med Emily Pedersen i GOLFMagasinet som udkommer d. 21 marts.