Smørum Golfklub
Tre repræsentanter fra Smørum Golfklub var til stede for at modtage Natur og Miljøprisen. Yderst til venstre er det formand for Dansk Golf Union, Jim Staffensen. Yderst til højre er det Martin Nielsson, formand for Danish Greenkeepers Association.

Smørum Golfklub vinder årets Natur- og Miljøpris

Lørdag blev Smørum Golfklub kåret som vinder af Dansk Golf Unions Natur- og Miljøpris

1102

Natur- og Miljøprisen er blevet en årlig begivenhed, hvor Dansk Golf Union kårer en dansk golfklub, som har arbejdet ekstraordinært for den omkringliggende natur og miljø.

I år blev vinderen Smørum Golfklub. Som en af Danmarks største golfbaner er Smørum Golfklub en af foregangsklubberne for netop natur og miljø. Banen ligger i et område med beskyttede mose- og engområder. Derfor har klubben i flere år arbejdet i samspil med naturen omkring banen. Som noget særligt har klubben udsat får og urokser, som græsser og hjælper til med plejning af større områder omkring banen.

”Tusind tak for prisen. Det har været en hård konkurrence. Der lægges et kæmpe arbejde ude i klubberne på dette område, så det er en stor ære,” lød det fra Peter Borregaard fra Smørum Golfklub.

Peter Borregaard sender ligeledes en stor tak til klubbens chefgreenkeeper Peter Rasmussen, som i mange år arbejdet målrettet med naturen.

DGU uddeler prisen i samarbejde med Danish Greenkeepers Association, Miljøstyrelsen, Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Idrætsforbund. Sammen har de nedsat en komite, som udvælger vinderen blandt tre af de nominerede klubber. Med i opløbet om årets Natur- og Miljøpris var Herning og Roskilde. Smørum Golfklub modtager, ud over prisen, en check på 75.000 kr.

Prisen blev uddelt 18. marts på DGU’s repræsentantskabsmøde.

Tidligere vindere af Natur- og Miljøprisen er Viborg Golfklub i 2016, Samsø Golfklub i 2015 og Furesø Golfklub i 2014.