Europa får skotsk kaptajn til Solheim Cup

I 2019 spilles Solhiem Cup i Skotland og derfor er det meget nærliggende, at Europa har udnævnt den erfarne Catriona Matthew som kaptajn

601

48-årige Catriona Matthew var det ikke-overraskende valg som kaptajn på baggrund af hendes rødder og store erfaring. Når PGA Centenary Course ved Gleneagles lægger græs til Solheim Cup i 2019, har Europas kaptajn hjemmebanefordel i mere end én forstand.

Catriona Matthew har selv deltaget hele ni gange ved Solheim Cup som spiller. Derudover har hun fire LPGA-tour-titler i bæltet. Ved dette års Solheim Cup var Matthew udnævnt som vicekaptajn, men på grund af en skadet Suzann Pettersen måtte hun træde ind som spiller. Hun sikrede Europa tre point.

“Det er en stor ære, og en drøm at være kaptajnen hjemme i Skotland,” sagde Matthew. “Siden min første deltagelse i 1998 har jeg altid elsket at spille i Solheim Cup. Der er altid sådan en utrolig atmosfære og i de år, jeg har spillet, har jeg nydt det mere og mere.”

Den afgående kaptajn, Annika Sörenstam, var Matthew’s første Solheim Cup-partner i 1998.

“Jeg er meget glad for, at Catriona blev valgt som den næste Solheim Cup kaptajn for Team Europe,” siger Sörenstam. “Hun har haft en vidunderlig Solheim Cup karriere, og hun fortjener muligheden for at påtage sig denne prestigefyldte rolle. Med den næste Solheim Cup, som finder sted i Skotland, hendes hjemland, er det det perfekte scenarie for hende at lede det europæiske hold. “