Europa-touren – gennemsnitligt set

Alle pro’er rammer altid fairway, slår over 270 meter med driveren og putter som en drøm, ikke sandt? Njaeh …

679

Lige som de glade amatører så har de professionelle golfspillere også deres udfordringer. Det har Europa-touren tal på, og det er der kommet en gennemsnitlig Europa-tour-spiller ud af.

Den gennemsnitlige score

71,56 hedder den gennemsnitlige score for sæsonen 2017. Masters-vinderen Sergio Garcia har året bedste gennemsnitlige score på 69,30. Kun seks spillere har formået at tvinge den gennemsnitlige score under 70. her i blandt Rory McIlroy og Made In Denmark-vinderen Julian Suri.

Den gennemsnitlige drive-længde

265 meter skal du kunne slå, hvis du skal følge med på Europa-touren. Længden i drivet er måske noget af det, amatørspillere drømmer mest om at forbedre, det samme gælder for de professionelle. 35 spillere slår drivet gennemsnitligt 275 meter. McIlroy slår sit drive 292 meter i gennemsnit, som er det længste af alle spillere.

Gennemsnitlige antal putts pr. runde

29,6 gange har spillerne stødt til bolden på green pr. runde. ”Driving is funny, putting is money” er måske den største sandhed om golf – det er yderst sjældent, at man finder en vinder af en turnering, som ligger uden for Top 10, hvad angår putts per runde. Marcus Fraser og Jon Rahm var været årets bedste med putteren. De har begge formået at holde et gennemsnit på 28,1 putts pr. runde.