De fandt hinanden i et nyt liv fuld af golf

Tami mødte Boye i Sorø Golfklub. Han var begynder, hun var begynderguide, og efter nogle måneders tilløb fandt de kærligheden i deres nye liv, hvor golfen fylder meget

710

Mange fulgte i timevis den dynamiske duo Kjeldsen og Olesen på tv, da danskerne i november sidste år vandt World Cup – heriblandt kæresteparret Tami Jensen og Boye Larsen hjemme i sommerhuset i Karrebæksminde.

”Vi kendte endda resultatet på grund af tidsforskellen. Vi vidste, hvordan det ville gå. Alligevel sad vi og så det hele,” husker Tami Jensen, i dag 50 år og medlem af Sorø Golfklub.

Episoden er et af de mere ekstreme eksempler på hvor meget golfen er kommet til at fylde i hendes liv, efter at hun i efteråret 2010 meldte sig ind i Sorø Golfklub.

Dengang var Tami Jensen – bygningsingeniør hos Rambøll, mor til to og boende i Høng – blevet skilt fra sin mand gennem 21 år.

”Der skulle ske et eller andet. Begge mine forældre spillede golf, i Maribo Sø Golfklub på Lolland, og så tænkte jeg, at så kunne jeg spille med dem, når jeg først var kommet i gang.”

Tami Jensen meldte sig ind i Sorø, faldt godt til og var flittig deltager i begynderklubben om onsdagen. Det første års tid spillede hun tillige meget sammen med et ægtepar, hvor damen, Britta, blev ’headhuntet’ til at være klubguide i begynderklubben.

Britta spurgte, om det var noget for Tami, der altid gerne har villet hjælpe til, gøre noget i den frivillige afdeling. Så Tami blev begynderguide. Og i 2013 begyndte Boye Larsen – direktør i BL Lakering, far til én og i dag 53år – i begynderklubben.

”Men der var ikke noget med noget. Vi snakkede bare godt med hinanden fra starten af. På det tidspunkt havde Boye en kæreste, men det vidste jeg ikke noget om. Han ’var der jo bare’,” siger Tami Jensen

”Så sluttede golfsæsonen, men da den nye begyndte i april, var der et eller andet igen. En god kemi. Jeg fandt ud af, at han var blevet skilt hen over vinteren … meget praktisk. Så mødtes vi på Facebook. Han skrev til mig, og vi begyndte at date. Stille og roligt. Og spille golf selvfølgelig. Det var jo det, det hele drejede sig om. Golfen.”

Og det er det fortsat. I høj grad.

Hverken Tami eller Boye spiller golf om vinteren, men i sæsonen bliver det ifølge Tami til tre runder sammen om ugen. Dertil kommer forskellige klubmatcher og deltagelse på regionshold for både Tami (hcp 23,8) og Boye (hcp 24,1).

”Jeg er konkurrencemenneske, det har jeg nok altid været,” siger Tami Jensen. ”Men Boye er det endnu mere, måske fordi han har spillet så meget fodbold og tennis før i tiden. Han fører altid scorekort hele vejen ind. For os begge to. Selv, når han lægger ud med rigtig dårlige scores på de første par huller. Der siger jeg: ’Lad os nu bare spille, slå nogle gode slag, nyde det’. Men nej, det kan han ikke.”

En problemstilling, mange golf-par vil nikke genkendende til. Hvad angår udstyr er Tami og Boye derimod anderledes end de fleste par.

”Jeg vil gerne have nyt udstyr. Så læser jeg om, hvad en ny driver eller et nyt jernsæt kan. Det er nok ingeniøren i mig. Det gør Boye ikke. ’Bare det virker!’ er hans indstilling generelt,” siger Tami Jensen.

Hun mener, at det nok er golfens mange facetter, der kan bringe folk sammen, sådan som golfen gjorde det for Tami og Boye. Og holde dem sammen.

”Vi har altid noget at snakke om. Selve spillet, det tekniske, som man aldrig bliver færdig med. Banen, især hvis man har været ude at spille en fremmed bane. Nye mennesker, man har gået sammen med,” siger Tami Jensen.

Sammen med Boye har hun lært andre par i Sorø Golfklub at kende, ikke mindst ved at deltage i klubbens sponsormatcher (BL Lakering er en af sponsorerne). Og via Boye lærte hun f.eks. to af hans gamle fodboldvenner bedre at kende. Den ene var allerede medlem af klubben, og han blev – helt utilsigtet – en medskyldig giftekniv, for det var ham, der overtalte Boye til at begynde at spille golf i Sorø.

Parret har været på en enkelt udlandsrejse for at spille golf. Turen gik til Portugal. Deres næste golfrejse bliver en af de store. I vinteren 2019/20 vil de sammen med et vennepar fra Sørø Golklub tage til Sydafrika og gøre rundturen med det såkaldte Rovos Rail-tog for at spille golf og opleve det store land.

Inden da planlægger Tami og Boye at flytte sammen i Næstved. Men uanset hvor, de befandt sig i slutningen af august – mon ikke de så Made in Denmark på tv? Og Solheim Cup fra USA – tidsforskel eller ej …