Donald Trump ejer flere golfbaner rundt omkring i verden, bl.a. i USA, Skotland og Dubai. I juli måned skal der efter planen spilles, U.S. Women's Open på Trump National Golf Club i New Jersey.

Fly cirkulerede over LPGA-spillerne med besked til Trump

I øjeblikket oplever den amerikanske præsident stor modstand i golfverdenen. Der blev pustet til ilden igen under LPGA-turneringen ANA Inspiration.

748

En protest mod Donald Trump blev et stort tema ved LPGA-turneringen ANA Inspiration, som blev afholdt på Mission Hills. Over banen kunne spillere og tilskuere se et lille fly med et banner efter sig, hvorpå der var skrevet budskabet ”USGA & LPGA: Dump Trump”. Budskabet er en direkte reference til US Women’s Open. Den arrangeres af USGA (United States Golf Association), og den skal afholdes på Trump National Golf Club ved Bedminster i New Jersey.

Den sydkoreanske spiller So Yeon Ryu, som vandt ANA-turneringen, er tidligere blevet kritiseret, fordi hun spiller med et Trump-logo på bagen. Logoet skyldes, at hun har fået lov at træne på Trumps bane i Los Angeles. På grund af de mange protester mod Trump, har hun følt sig nødsaget til at dække logoet med et håndklæde, for at holde vrede tilskuere væk.

Generelt holder mange af spillerne sig fra at kommentere på præsidenten eller på den kommende turnering. Men USA’s Angela Stanford gav udtryk for, at det var bedre at bruge pengene fra flybanneret på velgørenhed.

So Yeon Ryu vandt ANA Inspiration foran Lexi Thompson efter omspil og tog dermed årets første major. US Women’s Open spilles efter planen i juli.