Gennemtænkt og gennemført

Alt omkring Great Northerns fine 18-huls-bane holder gennemført høj klasse

183

Skal man sætte to ord på Great Northern-anlægget ved Kerteminde, der åbnede i begyndelsen af juli, må det være ’gennemtænkt’ og ’gennemført’. Lige fra de imponerende jernlåger ved indkørslen og den japansk have-lignende beplantning i rundkørslen foran klubhuset. Over anlæggets fremragende 9-huls academy course og ansættelsen af selveste Søren Hansen som pro. Til de små, luksuriøse hobbit-huse til overnattende greenfee-spillere, og det omfattende menu- og vinkort i restauranten.

Eller som de siger hos Great Northern: ”Vi har søgt at skabe et kvalitetsunivers, der gerne skulle give golfspillerne bedst mulige oplevelser hel vejen rundt.” Så må der – frem imod målet: at Great Northerns regnskab om nogle år skal gå i nul – ind imellem optræde røde tal på bundlinjen. Det er prisen for at have gennemført det gennemtænkte.

Tag nu greenkeeper-staben. Den tæller cirka 40 personer. Ovre langs en af væggene i den store maskinhal, hvor jeg bliver vist rundt, står en halv snes singleklippere klar. Knivene på dem – og på de større John Deere-maskiner – har man en mand fastansat til at holde skarpe ved hjælp af hallens store slibemaskine. Jeg kigger inden for i stabens omklædningsrum. Der står to skabe til hver ansat: et til det våde tøj og et til det tørre. Og badefaciliteterne er flottere end dem, man i mange danske klubhuse må tage til takke med som spiller. Staben ledes af Aidan O’Hara, irer og med en fortid på blandt andet den fremragende irske parkbane Mount Juliet.

Nu vi er ved udenlandsk arbejdskraft – ude på 18-huls-banen ses gangbroer mellem 5. og 6. hul og førende ud til 18. huls ø-green. De er udført i tropisk azobe, en hård, tung og olieholdig træsort, der kan stå ubehandlet både over og under vand. Men man kunne ikke finde nogen i Danmark, der kunne bygge broerne. Så man hentede nogle amerikanere til Kerteminde. Folk, som banedesignfirmaet Nicklaus Design anbefalede. Også bolværkerne, som er med til at holde på 9. og 18. green, er af azobe. Også klubhusets flotte udvendige og indvendige stenvægge skabtes ved hjælp af superspecialiseret udenlandsk arbejds kraft. De meget forskelligt formede, hovedsageligt lysegrå og lysebrune sten blev importeret fra Grækenland, men det gjorde folkene, der huggede dem til og murede dem op, også. For stenene er helt forskellige i bredden og højden, og den slags kræver ekspertise.

Eat er ikke simpel Great Northerns restaurant udgør ene halvdel af stueetagen i det 1.600 kvadratmeter store klubhus. Restauranten lyder det simple navn Eat – aftenmenukortet er alt andet end simpelt.

Great Dining er forkælelsen med champagne og snacks, syv retter efter køkkenchefens valg samt kaffe med sødt. Med vinmenu til er prisen 1.500 kr. I slutningen af august bestod Eats treretters menu af ristet kammusling, til hovedret valg mellem lammekoteletter eller Karljohan-farceret vagtel samt hindbær med myseost. Pris: 450 kr., med vinmenu 800 kr. Vinkortet er – for et golfbaneklubhus – imponerende og tæller blandt andet en snes forskellige franske hvidvine, nogle stykker fra NewZealand og Tyskland samt en Solaris Brillante fra Nyholmgaard, lidt sydvest for Kerteminde, til 400 kr. På den røde side: lige så mange franske, herunder et par Romanée Conti’er, plus italienske, spanske, australske og amerikanske, heriblandt en Opus One til 3.480 kr. Til frokost er der klassikere som club sandwich og burger, men også rigtige bøffer. Og smørrebrød – og det er IKKE den uspecificerede slags. Jeg får mig en dejlig tyk rødspættefilet, der smager af fisk og ikke kun af panering, med rejer på og hvad der ligner hjemmerørt remo til. Hønsesalaten er med store stykker kød, hvide asparges, champignon og kantareller. Lækkert. Klubhusets terrasse strækker sig langs hele restauranten og rundt om hjørnet. Henslængt i de komfortable terrassemøbler kan man snildt holde øje med, hvad der foregår på 18. green, ovre på den anden side af søen på 5.green og – lidt rundt om hjørnet – med de plask-relaterede ulykker omkring green på det korte 9. hul. Anden halvdel af klubhusets stueetage rummer kontorer, pro-shop og omklædningsrum. Samme store, ’fedtet’ udseende grå sten på gulvet. Samme ’græske’ sten og tombak-plader på væggene som i om i restauranten.

Læs resten af historien om Great Northern i GOLFMagasinet nr 12. som udkommer d. 23 november.