Den danske Duo Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen vandt den første udgave af Golfsixes. Her ses de til sejrsceremonien.

Golf Sixes gør golfen mere actionpræget

Europa-touren har fundet et format, som kan gøre golfen mere attraktiv for både tilskuerne og spillerne.

724

Normalt afvikles en golfturnering over fire dage på 72 huller. Dette format har været kendt længe, men en risiko ved dette er, at det kan opfattes som en langstrakt affære.  Nu forsøger Europa- touren at se på, hvordan golfsporten kan gøres mere innovativ og actionpræget.

I sidste måned afviklede Europa-touren for første gang turneringen Golf Sixes. Turneringen spilles med nationale hold, i form af greensome, over kun seks huller. Den afgøres over et knockout system, og der konkurreres på længste drive, tættest på pinden og med en shot-clock på 40 sekunder. Disse tiltag gjorde Golf Sixes til en publikumsvenlig og hurtig turnering, der stadig var meningsfuld.

”Det langesomme spil er den største fjende,” siger Europa-tour-chefen Keith Pelley. Derfor er han også villig til at se på, hvordan shot-clock konceptet kan overføres til de traditionelle turneringer på Europa-touren.

Der var spænding til det sidste hul på Golf Sixes, og til stor glæde for hele Golfdanmark var det Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, som tog sejren foran Australien.

Pelley sagde til den afsluttende ceremoni, at Golf Sixes helt sikkert vender tilbage næste år. Samtidig undersøges, hvordan turneringen kan gøres endnu mere attraktiv og innovativ.

Du kan læse mere om turneringen her