Hatten af for Fleetwood

Englænderen med det lange hår sluttede en forrygende flot sæson af som Europa-tourens Samson, som stærkeste mand på toppen af Race to Dubai-listen

559

Thomas Paul Fleetwood havde en fantastisk fin sæson i 2017. Den 27-årige englænder vandt to af de største turneringer på Europa-touren. Han sluttede i Top 4 i både WGC-Mexico Championship og i US Open. Og hans formkurve har været så stabil, at han endte helt til tops på Race to Dubai-pengelisten med knap 5,5 mio. indspillede euro (41 mio. kr.) og yderligere cirka 8 mio. kr. fra bonuspuljen. Han nåede tillige op blandt de 15 øverste på verdensranglisten. Dette interview er lavet før afslutningen på Europa-touren 2017.

For at tage det fra begyndelsen: Hvorfor startede du egentlig med at spille golf?

Min far og min bror, Joe, har altid spillet golf. Jeg prøvede faktisk bare at efterligne dem. Joe blev professionel som 17-årig, men slog aldrig rigtig igennem. Men han giver stadig kamp til stregen, når vi spiller. Hver gang jeg kører forbi Southport Municipal Golf Club, hvor jeg spillede som dreng, så smiler jeg i mit stille sind. Jeg husker, at der var en knold midt på fairway på 1. hul. Første gang jeg drivede forbi den knold – det var en stor dag.”

Du var lidt af et vidunderbarn som dreng og i amatørårene. Hvordan håndterede du det?

”I de år mente jeg fejlagtigt, at jeg var et godt menneske, hvis kunne gå en runde under 67 slag og et dårligt, hvis jeg brugte 76 slag. Nu er jeg blevet en hel del klogere og har erkendt, at der er vigtigere ting i verden end golf. Og da jeg først var kommet til den erkendelse, begyndte jeg at spille meget bedre.”

”Man har aldrig hørt Tiger Woods sige, at han spillede elendigt. Det samme gælder Jack Nicklaus. Det gik op for mig, da jeg gik til psykolog. Jeg er blevet en anden person, end den jeg var for nogle få år siden. Jeg kan ikke komme i tanke om, hvornår jeg sidst sagde noget negativt på golfbanen. I begyndelsen var jeg meget bevidst om at lade være, men nu er det blevet en del af mig at være sådan. Jeg er simpelthen blevet langt mere tålmodig.”

Du virker som om, at du tager tingene meget afslappet efterhånden?

”Jeg har i de sidste par år har været nødt til at vænne mig til at blive interviewet af journalister. Og jeg er egentlig begyndt at kunne lide det. De fleste journalister er faktisk bedre end deres rygte (griner højt). Jeg kan godt lide at tale om det, jeg går og laver. Desuden, hvis folk har lyst til at stille mig spørgsmål, så må jeg gøre et eller andet rigtigt. Hvis jeg spillede elendigt, var der ingen, der gad interviewe mig.”

Læs resten af interviewet med Fleetwood i GOLFmagasinet som udkommer d. 25 januar.