Helt alene på banen

887

En af verdens mest eksklusive baner er Laucala Golf Clubs bane. Laucala er en lille ø i den nordlige ende af Fijiøerne. For nogle år siden købte den østrigske milliardær og medstifter af Red Bull, Dietrich Mateschitz, ifølge  magasinet Discover Fiji øen for $10 mio.

Den skotske banearkitekt David McLay Kidd – der blandt andet har den private Queenwood-bane nær London og en af banerne på Fancourt-resortet i Sydafrika på samvittigheden – blev hyret til at tegne en 18-huls-bane.

Og Mateschitz fik bygget 25 villaer på øen: Oppe i terrænet, i strandkanten og på pæle ude i Stillehavet. Plus en til sig selv i en junglelysning på øens top. Når han ikke selv er der, koster den ca. 250.000 kr. pr. nat. De almindelige villaer ligger på omkring 30.000 kr.

Øen er i høj grad selvforsynende med madvarer, skriver Discover Fiji. Det skyldes drivhuse og kødkvæg, men også ande- og vagtelopdræt, biavl, hummergrotter og – naturligvis – en kokosnøddeplantage.

Selv hvis øen er fuldt belagt med gæster, er der et sted mellem fire og fem gange så mange ansatte til at tage sig af dem.

Næsten alle golfbanens huller er skåret ud blandt træer og jungleagtig vegetation. Den kan spilles fra tre forskellige teesteder, fra de bagerste måler den 6.245 meter. McLay Kidd har betegnet 8. til og med 12. hul, hvor man kommer helt ned til havet, som sin yndlingsdel af banen.

Golfbanen er ikke lige frem overrendt. Ifølge magasinet Today’s Golfer bliver der spillet omkring 150 runder om året.

laucala.com