Herning – Det flippede

1104

”Jajaja, det har jeg da set engang i en af mine arkitekturbøger. Det følger en tankegang, som blev introduceret i USA tilbage i 1950’erne. At en bygning skulle forestille det, den havde med at gøre. Man byggede forretninger, der lignede en donut eller en burger.
Dengang lige efter krigen kunne man forgøgle alting, sætte farver på alting. Men på den lange bane er det sjældent kønt. Det kan nok være skægt at se på, men det fader ud for øjet, man bliver træt af det.

Det er futuristisk, banebrydende. De må have fået en hel del pressedækning dengang. For det er et meget specielt hus, svært at analysere. Det ligner jo noget fra en forstad til ”Månebase Alpha”.

Konstruktionens enkelte grå felter er udspændt beton. Det er den hvide plint, der bærer det hele. Jeg kan forestille mig, at de har haft bøvl med at få det til at holde tæt.
Det har givetvis været en svær ”in the field”-opgave at blive stillet over for som arkitekt. ’Hvor i alverden skal man begynde?’ Den opgave ville jeg nødig have haft.
I øvrigt er det fint den måde, man har integreret den oprindelige sorte udvendige trappe i forbindelse med opførelsen af det nye, tilstødende klubhus (der kom til i 1991, red.).”

’Bolden’ indviedes som klubhus i 1970. Ideen blev født af arkitekt Anton Christensen, som oprindelig tegnede to forbundne bolde, hvor den anden var tænkt som bolig for klubhusbestyreren.