Hi-tech bold med gps på vej

Snart lancerer OnCore Golf en højteknologisk golfbold med gps og meget mere

1912

Nu er det snart slut med at lede længe efter din golfbold – og med strafslag, fordi du ikke kan finde den. OnCore Golf er på vej til at lancere en bold med en indbygget gps med en fejlmargin på 30 cm.

Men det er ikke den eneste teknologi som bolden indeholder. Bolden har en måler indbygget, som fortæller udgangshastighed, højde, hvor længe bolden er i luften, og hvor langt den ruller. Alle informationerne sendes til en app på mobilen.

Flere producenter har længe arbejdet med at udstyre golfbolde med gps, men uden held, da man ikke har kunnet fremstille en skal, der kunne beskytte den elektroniske del. Det mener OnCore nu, at de har fundet løsningen på. Bolden skal kunne tåle  slag med en kraft på op til 20.000 G.

”Golfspillere efterspørger i den grad teknologi og information, og vores nye ’bold med hjerne’ vil kunne give dem begge dele,« siger Bret Blakely, der er medstifter af OnCore Golf.

Bolden, som kommer til at hedde ”Genius”, vil blive præsenteret på den store golfmesse 2018 PGA Show i januar som en prototype. Men allerede til sommer skulle det være muligt at købe bolden i butikkerne. Prisen for én bold ventes at blive 160 kr.