Hvad er ROLEX SERIES?

Otte turneringer på dette års Europa-tour-kalender udgør Rolex Series. Fem af dem har fået forøget deres samlede præmiesum

867

Kan du se, hvad klokken er på Rolex-uret? Ja, nemt. Men ved du så hvad Rolex Series er for noget? Måske – men her kommer i al fald en forklaring.

Serien udgøres af otte turneringer spredt ud over Europa-tourens kalender. Hver turnering har en samlet præmiesum på hvad der svarer til mellem 49 og 56 mio. kr. Der er tillige ekstra ranglistepoint at hente i de otte turneringer.

De første to er Irish Open og BMW PGA Championship i maj. Siden følger Open de France, Scottish Open samt Open D’Italia. Og så sluttes der af med de tre Final Series-turneringer i Tyrkiet, Dubai og Sydafrika.

De fem førstnævnte har alle fået forøget deres samlede præmiesum i forhold til i 2016 – for Open de France og Open D’Italia er der tale om mere end en fordobling.

Meningen er – med Europa-tourens direktør Keith Pellys ord – at ”fremme såvel konkurrence- som underholdningsaspektet for medlemmer og fans verden over”.

Med andre ord: at tage konkurrencen op med PGA-touren. Det skal ske ved at vifte Europa-tour-spillerne om næsen med ekstra penge og ranglistepoint, så de ikke (i samme grad som nu) tager til USA for at spille turneringer.

En sidegevinst kunne være at turneringerne fik flere amerikanere til at tage til Europa.

Det lyder alt sammen meget godt. Men hvis det eneste, der binder disse otte turneringer sammen, er større præmiepenge, kan det være svært at se, hvordan serien skal gavne alle Europa-tour-spillere og ikke kun dens stjerner. Vil Rolex Series kreere noget synergi, som tourens ’arbejdsmænd’ og dens mindre besøgte turneringer kan drage fordel af?

Bag hensigten med serien kan man med småt læse, at touren agter at subsidiere de turneringer, der ikke kan skrabe minimum 49 mio. kr. sammen i præmiepenge. På den baggrund kan serien meget vel vokse til 10 turneringer i 2018.

Touren har tillige tænkt sig at introducere en såkaldt Access List. Det vil være en separat pengeliste, hvor indtjening fra majors, WGC-turneringer og Rolex Series-turneringer IKKE tæller med. De tre spillere, som slutter øverst på denne liste, inviteres til at spille med i alle Rolex Series-turneringer i 2018. De 10 øverst placerede honoreres med fuldt Europa-tour-medlemskab i sæsonen 2018.