En dygtig fotograf fangede Lasse Jensen og hans bold under Super 6-turneringen i Australien i februar. (Foto: Getty Images)

Lasse Jensen – Hans bedste sæson

855

”Joeh, måske, men der var jo også lige andenpladsen i Nordea Masters sidste år.” Svaret kommer lidt tøvende fra Lasse Jensen, da vi foreholder ham tredjepladsen i dette års Dubai Desert Classic som værende hans karrieres hidtil største sejr.

”Hvis man sammenligner deltagerlisten og præmiesummen i de to turneringer, har du ret i, at tredjepladsen i Dubai er den største. Den blev jo kun overgået af de to major-vindere Henrik Stenson og Sergio Garcia,” siger Lasse Jensen for hvem topresultatet kom på det helt rigtige tidspunkt tidligt i sæsonen.

Dubai-præstationen blev i april fulgt op af en fjerdeplads i Trophee Hassan II med det resultat, at Lasse Jensen lå i Top 50 på Race to Dubai ugen før, han stillede op i Nordea Masters på Barsebäck for at forsvare topplaceringen fra 2016.

”De to resultater har været med til at bringe mig tæt på kortet tidligt på sæsonen, og det var et af mine mål for denne sæson. Det har skabt ro, så jeg håber da at være i Top 60 før Made in Denmark,” siger Lasse Jensen, der ikke selv er så overrasket over, at han er i gang med sin hidtil bedste sæson på Europa-touren.

”Mit spil har været opadgående i flere år, så jeg vil ikke sige, at det kommer som den store overraskelse for mig, at jeg langsomt, men sikkert kravler fremad på ranglisterne,” siger Lasse Jensen, der spiller med langt større selvtillid end tidligere.

”Jeg har ikke foretaget de store tekniske ændringer i mit spil for at skaffe bedre resultater, men jeg har været god til at lære af de gange, jeg har lavet fejl og haft fiaskoer. Tidligere spillede jeg lidt for konservativt, når jeg havde spillet mig helt frem i feltet til en topplacering. I dag giver jeg den en ekstra skalle, når jeg er med fremme, og så må det briste eller bære,” siger den 32-årige tidligere Asserbo-spiller fra Hillerød, der har været professionel siden 2003 og nu stiller op for The Scandinavian.

På trods af den gode placering på Race to Dubai var det før Nordea Masters kun blevet til fire klarede cuts i 2017, men i flere tilfælde var det små marginaler, der betød et mistet cut – eksempelvis med et enkelt slag i den store BMW PGA Championship på Wentworth.

Efter et mistet cut i sidste års Made in Denmark føler Lasse Jensen, at han har noget at revanchere i den danske Europa-tour-turnering , hvor han i første udgave i 2014 viste flaget med en flot syvendeplads.

”Jeg synes, at jeg i sammenligning med tidligere nu spiller med mindre frygt, når jeg er med helt fremme. Og det har vist sig at være en god recept. Det er sjovt at spille med om sejren, for det er jo den drøm, vi alle sammen går med. Er man først i den situation, skal man slippe håndbremsen,” siger Lasse Jensen