LETTE OG STÆRKE NYHEDER

Lette og justerbarre fairwaykøller fra henholdsvis Callaway og Titleist – stærke og groovy jern fra Mizuno

1507

FAIRWAYKØLLE TITLEIST 917 F2 OG F3

NAVNESKIFT OG MERE LÆNGDE

Samtidig med sin nye driverserie D917 kommer Titleist også med nye fairway- og hybridkøller. Fairwaykøllerne har taget navneforandring fra de tidligere F og FD-betegnelser, nu følger de driver-navnene F2 og F3. Den lettest-spillende er F2, som kommer med 13,5° og 15° loft. Køllehovedet er en marginalt større end F3-modellens, og der er mere tilgivelse i F2-modellen. Tre til syv yards skulle der være at hente i øget længde i forhold til den foregående serie. F3-modellen er tilegnet den bedre spiller, og her er der flere loft-muligheder at vælge mellem: fra 13,5° og op til 21°. Den store nyhed i den nye D917-serie er SureFit CG-adapteren, et kit med små vægtstænger, der kan placeres forskellige steder i køllehovedet alt efter hvilken boldkurve, man vil have. I fairwaykøllerne er vægtstængerne en anelse mindre. SureFitteknologien er placeret tæt på køllehovedets hæl, så tyngdepunktet kan flyttes, uden at det påvirker tilgivelsen. I området, hvor skaftet skrues sammen med køllehovedet, fastholdes den hosel-teknik, der giver 16 indstillingsmuligheder med hensyn til loft og fade/draw. Med hensyn til skafter kan der som standard vælges mellem Aldila Roque MAX, Fujikura Speeder Pro Tour samt de kendte Mitsubishi Diamana White, Blue og Red. I damemodellen sidder som standard et Diamana Red 50.

Pris: 2.399 kr. titleist.com

 

JERN MIZUNO JPX 900

STÆRK JAPANSK TRIO

Mizunos JPX900-modeller er japanernes hidtil bredeste jernserie. Den afløser den særdeles populære 850-serie, som omfattede to modeller, og som har høstet enorme roser fra lav- og mellemhandicappere. JPX900 omfatter tre modeller, alle i satinfinish: 900 Tour, 900 Forged og 900 Hot. Førstnævnte er et traditionelt blade-jern til den bedre spiller, som har brug for et jern, der kan arbejdes med uden særlig tilgivelse. 900 Forged er tyndere og mere fleksibelt, mens det lettest spillende i trioen er 900 Hot Metal. Netop 900 Hot Metal er den mest banebrydende model i serien.

Mizuno har aldrig været bange for at skubbe til grænserne, og 900 Hot er fremstillet i et helt nyt materiale kaldet Chromoly 4140M. Ifølge ingeniørerne hos Mizuno er det ultratynde materiale medvirkende til at øge boldhastigheden. Hot Metal-modellen har tillige det klart største hoved af de tre. Det er et jern, der understreger, at Mizuno ikke længere kun skal betragtes som producent af jern til bedre spillere. Forged- og Tour-hovederne er fremstillet i nye, tyndere materialer og ud af ét stykke metal. True Temper Dynamic Gold S300-stålskafter er standard. Alle tre modeller tæller gap, sand og lob wedges, og de er alle fremstillet i det blødere X30-stål.

Pris (pr. jern): 1.049 for Hot Metal, 1.199 kr. for Forged og Tour golf.mizunoeurope.com

 

FAIRWAYKØLLE CALLAWAY BIG BERTHA FUSION

FNUGLET KØLLEHOVED

Til enhver god driver hører også et par fairwaykøller, og Callaway har heldigvis forstået at trække på de teknologiske landvindinger i deres Big Bertha Fusiondriver til fairwaykøllerne. Callaway har – som Fusion-navnet antyder – benyttet en blanding af materialer, som gør køllen både let og stærk.

Skelettet er lavet af et solidt titaniummateriale, mens de har benyttet en let triaxal-kulfiber til skallen. Ifølge Callaway vejer skallen blot 5,8 gram, hvilket lyder afsindig let. Sammenligner man Fusion med en fairwaykølle med skal af titanium, er skallen på Fusion 78 procent lettere. De lette materialer har frigivet en del vægt, som Callaway har udnyttet til at afbalancere køllehovedet. Big Bertha Fusion er dermed ikke så påvirkelig over for slag ramt udenfor sweetspottet. Og for at slå hovedet på sømmet har Callaway også benyttet Hyper Speed Face Cup i slagfladen, som sørger for, at der er fart i bolden, også selvom bolden ikke er ramt midt i slagfladen.

Pris: 2.299 kr. callawaygolf.com