Fra London min verden går

2017 var et begivenhedsrigt år for Lucas Bjerregaard med flytning, barnefødsel og sejre i GolfSixes og Portugal Masters. Nu vil frederikshavneren fortsætte karrierens opstigning til verdens Top 50

1317

Det var Christian Braad Thomsen, der lavede filmen ”Herfra min verden går”, en hjemstavnsfortælling om en lille østjysk landsby. Lucas Bjerregaard har taget fortællingen et skridt videre og er flyttet fra hjemstavnen Frederikshavn til millionbyen London. Det er fra forstaden Richmond – i selskab med med kæresten Henriette, deres nyfødte datter og to franske bulldogs – at den danske Europa-tour-vinders verden går i de kommende år.

Richmond er en mondæn og historisk bydel i det sydvestlige London på Themsens sydlige bred, ikke så langt fra Heathrow-lufthavnen og med mindre end 15 km til Londons City.

”I sammenligning med Nordjylland er London det perfekte sted for os at bo, når man skal tage mest mulig hensyn til de mange rejser, som jeg er tvunget til med mit golfspil,” siger Lucas Bjerregaard, der er faldet godt til allerede det første år i London.

”Også når det kommer til det sociale liv er Richmond det perfekte sted for os. Vi har en del gode venner her i London inklusiv mange golfkolleger, og det er et dejligt sted med mange gode restauranter,” siger den 26-årige dansker, der klubmæssigt stadig repræsenterer Himmerland Golf & Spa Resort, men i det daglige træner i The Wisley Golf Club i Surrey sydvest for London.

I Richmond er familien Bjerregaard også nabo til bydelen Twickenham med et berømt rugbyhold, der spiller på et stadion med plads til 80.000 fans.

”Jeg ved ikke helt, om rugby er noget for mig, men jeg skal helt sikkert ind på stadion for at opleve en kamp med så mange tilskuere. Da jeg flyttede til London var der mange, der mente, at jeg burde gå til fodbold og blive tilhænger af en af de store London-klubber. Men fodbold har aldrig rigtig sagt mig noget, måske fordi jeg var for dårlig til spillet som dreng i Frederikshavn. Jeg følger mere med i ishockey, men heller ikke det var jeg rigtig god til (trods sin tjekkiske morfar, Jiri Justra, der spillede for Frederikshavn og siden blev træner for det danske ishockeylandshold, red.), så derfor blev det til golf for mit vedkommende,” siger Lucas Bjerregaard, der til tider kan føle sig lidt i periferien af det kammeratlige selskab på Europa-touren.

”Når alle drengene derude på touren snakker fodbold under det sociale samvær, sidder jeg bare der som passivt lyttende uden at kunne deltage i samtalen. Men efter at jeg er flyttet til London, har jeg da overvejet, om jeg ikke skulle prøve at opleve en af de store kampe,” siger Lucas Bjerregaard og udelukker ikke, at det kunne være i selskab med Thomas Bjørn, der er flyttet tilbage til London fra Göteborg.

I så fald skal det nok være en kamp, hvor det gæstende hold er Liverpool, som Bjørn har været glødende fan af gennem mange år.

Læs resten af interviewet med Lucas Bjerregaard i GOLFmagasinet, som udkommer d. 25 Januar.