Lübker Golf Club er begæret konkurs

For få år siden var den verdens bedste nye anlæg. Nu er Lübker Golf Club begæret konkurs

1335

Ved årsskiftet fik alt personale ved Lübker Golf Club den kedelige besked, at de blev opsagt fordi klubben ikke længere kunne betale deres lønninger. Torsdag d. 4. januar havde klubben ikke andet valg end at begære sig selv konkurs i skifteretten.

Ejeren Carl Aage Nielsen ønsker ikke længere at være drivkraften bag klubben, som størstedelen af sin eksistens har givet underskud. Alene sidste år skød Carl Aage Nielsen 600.000 kr. ind i projektet. Penge som ser ud til at være tabte. En af årsagerne til konkursen er uenigheder mellem ejeren og en gruppe boligejere i én af de tre grundejerforeninger ved resortet. Uenigheden opstod, da der blev stem nej til en ny betalings- og resortstruktur.

I 2008 blev Lübker kåret til verdens bedste nye golfanlæg, men det har man altså ikke kunnet leve op til i tiden efter. Det er heller ikke første gang, at Lübker er på randen af total kollaps. På grund af store underskud valgte skaberen af projektet, Poul Anker Lübker, at sælge Lübker Golf Resort til en ny ejerkreds for 25 millioner kr. Dengang påtog Poul Anker Lübker sig driftsforpligtelserne frem til sæson 2016.

Nuværende bestyrelsesformand Thomas Kylling udtaler til golf.dk, at man lige nu venter på, at der bliver udpeget en kurator, som skal administrere boet. Han siger samtidig, at man håber meget på, at der også vil blive spillet golf på Lübker i 2018.