McIlroy: PGA burde opkøbe Europa-touren

Forestil dig en World Tour, som ligner det format, man spiller efter i tennis – foreslår Rory McIlroy.

602

For få år siden blev der sat gang i en snak om at Europa-touren og PGA-touren skulle forenes til en stor World Tour. Men dengang sagde europæerne ”nej tak,” fordi man ville sikre udviklingen af unge europæiske talenter. Nu har McIlroy pustet til ilden med sine udtalelser til flere forskellige medier lige inden British Masters.

”World Tour kommer til at ske, og jeg mener, det er nødvendigt. De mange turneringer kæmper om datoerne, hvilket er skadeligt for spillet. Vi må alle samarbejde. Det lette ville være at PGA købte den europæiske tour. De ville stadig kunne gennemføre de europæiske arrangementer, og vi vil have ca. 12 store arrangementer om året, ud over de fire majors. Lidt som de gør i tennis. Jeg kan ikke se nogen anden måde. Jeg ved, at der har fundet forhandlinger sted, så måske en dag … “

Sådan uddybede McIlroy sine tanker i et interview med No Laying Up podcast.

I 2013 brød forhandlingerne om en sammenlægning sammen. I dag har Europa- touren tilført sine turneringer begrebet Rolex Series. Med en samlet præmiepulje på $7 mio. (ca. 45 mio. kr.) skal Rolex Series gøre det attraktivt for unge talenter at blive i Europa.