Problemer med starte putts på den rigtige linje?

812

En af de mest almindelige grunde til, at klubspillere ikke er i stand til at putte bolden derhen, hvor de gerne vil, er, at de har hovedet i en forkert position. En position, der gør, at de ikke kan se den lige linje mod hullet, og at arme og putter så heller ikke kan arbejde som en enhed. En korrekt kropsholdning i opstillingen vil hjælpe dig til at sigte mere præcist med putteren og ramme bolden ”square”, så den starter på den rigtige linje.

  • Du skal stå med nakken næsten vandret. Så befinder øjnene sig præcis over bolden, og du kan se lige ned på den. Hvis dine øjne er inden for linjen, kommer du formentlig til at sigte for langt til højre. Er de uden for linjen, sigter du nok for langt til venstre.
  • Skaftet skal være en forlængelse af underarmene, og putterhovedet skal hvile fladt på greenen. På den måde er det nemmere at bevæge putterhovedet langs den korrekte, neutrale svingbane og dermed ramme bolden midt på en slagflade, der er ”square”, dvs. vinkelret på slagretningen.

Sådan finder du den rigtige position

 

Stå oprejst og hold putteren ud foran dig, så underarme og putterskaft danner en vandret linje. Albuerne skal være tæt ind til kroppen. Derfra er det et spørgsmål om at læne sig forover, ind til putteren hviler på græsset. Og til sidst justere fødderne på plads.