Fra mange af Hals-banens huller kan man opleve et syn som dette: et skib på vej ud af Limfjorden.

Region Nordjylland – Ladet med fine baner

Masser af seaside-golf ved Limfjordens Hals, udfordrende skovhuller i Sindal og den fine bane i Himmerlands skygge

1320

Blæsten går som bekendt frisk over Limfjordens vande, og netop vind og vand præger en af de oversete golfperler i Region Nordjylland. Det gælder Hals Golfklubs 18-huls-bane ved indsejlingen til Limfjorden fra Kattegat, et forblæst sted på et fladt engareal, hvor grundvandet ligger højt – med en række opgravede vandhazarder til følge.

Navnlig de første fem og de sidste tre huller, tættest på Limfjorden og med decideret seaside-karakter, ligger udsat for vinden og vandhazarderne. Så det gælder om at være klar i hovedet fra starten og være det igen i slutningen af runden, hvis man vil gøre sig håb om at spille til sit handicap.

Vindens styrke og retning betyder virkelig meget på disse huller. De mellemliggende 10 huller spilles derimod i læ af træer og buske, som er vokset godt og tæt op, siden banen blev åbnet i 1995.

Ved sit 10 års jubilæum indviede Hals Golfklub et nyt arkitekttegnet klubhus på 512 kvadratmeter, en investering på seks millioner kroner. Det betød, at klubbens restaurant, Golf Caféen, fik intet mindre end Hals’ bedste udsigt fra klubhusterrassen – til store og små skibe på vej ind eller ud af Limfjorden.

Hvis man er til en udfordrende skovbane, er Sindal Golf Klubs bane en perle i det nordjyske, beliggende som den er i et skov- og engområde med udsigt over Vendsyssel.

Banen blev grundlagt i 1992 med ni huller. I takt med den stigende interesse for golf blev den i 2002 udvidet til de 18 huller, den har i dag. Den er udarbejdet i respekt for naturen med naturlige vandløb og autentisk beliggende skovhuller, som giver udfordringer til golfere på alle niveauer.

Klubben emmer af frivillig ånd. Man har en fællesskabsfølelse for banen, som er unik. De 617 medlemmer er ikke blege for at give en hånd med, når der skal renoveres på banen eller på klubhuset. I 2003 gjorde frivilligt arbejde det således muligt at rejse et nyt klubhus, som i dag danner rammen for fællesskabet.

Banen er designet, så du får en naturoplevelse, hvor det både går op og ned gennem skoven. Flere af hullerne har tætstående træer på begge sider, som skaber læ mod blæsten, men udfordrer med smalle fairways og kræver koncentration.

Med simple rammer formår klubben at skabe de perfekte vilkår for en fin golfoplevelse. Der er ingen restaurant eller cafe, blot venlige mennesker som elsker golf. I 2015 blev klubben af Golfhäftets brugere kåret til landets bedste golfbane – mest af alt fordi du føler dig hjemme, så snart du har sat bilen på parkeringspladsen.

Aars: meget tæt på Himmerland
Aars er nem at overse i skyggen af sin berømte næsten-nabo, men skal du til Himmerland og se Made in Denmark – eller er du på de kanter i det hele taget – bør du spille en runde på Aars-banen, der blev indviet i 2006, og som ligger præcis otte kilometer fra Himmerland Golf & Spa Resort.

Banen er tegnet af Henrik J. Jacobsen. Den byder på god variation mellem de første og sidste ni huller samt på store, fine greens, der er opbygget, så de hælder den der lille smule opad fra forkant til bagkant, der gør, at man selv i flad, himmerlandsk natur kan ’se hele pladen’.

På bag9 skifter banen om ikke karakter, så i hvert fald omgivelser, fordi der er flere træer i spil eller i syne. Ikke mindst på 11. hul, hvor Jacobsen har fået det maksimale ud af en lille skov ved at klemme et fint par 4 hul, dogleg højre og 329 meter fra gul tee ind mellem træerne.

Som afslutning på runden er 16.-18. hul en trio af høj designmæssig og æstetisk klasse. Særlig 18. hul er – selv om det er helt fladt og løber en smule opad i terrænet – et skoleeksempel på ”What You See Is What You Get”. 358 meter fra gul tee og svagt dogleg højre, drivet skal holdes venstre om en sø. Er drivet længere end 205 meter, skal man tilmed passe på en stor fairwaybunker i ydersiden af dogleg’et. Derefter er der 150-160 meter frem til en velbeskyttet green smukt indrammet af træer.

Nogle vil qua dens 5.514 meter fra gul tee kalde Aars for en kort bane, men det er den kun, fordi to par 4 huller på for9 er langt under 300 meter – og synes man, at Aars er kort, kan man i øvrigt bare spille den fra hvid, hvorfra den måler 5.881 meter.

Og uanset valg af teested: Den rough, der om sommeren får lov at vokse sig ekstra høj, er der altid!

Priser og kontakt

HALS: Greenfee på hverdage er 350 kr., i weekenden
400 kr.halsgolf.dk

SINDAL: Greenfee alle ugens dage er 350 kr. sindalgolfklub.dk

AARS: Greenfee alle ugens dage er 400 kr.
aarsgolfklub.dk