Rødglødende lørdag

Efter Made in Denmarks tredjedag ligger Thorbjørn Olesen efter en runde i seks under par på en delt syvendeplads, fire slag efter den førende englænder David Horsey, som samlet er 14 under par. Og mange tilskuere fulgte arrangørernes og Kids Aids opfordring til at troppe op i rødt.

569

Thorbjørn Olesen var forrygende spillende hele lørdagen igennem. Kun en enkelt bogey blev det til på runden, og han er nu helt fremme før sidste runde i morgen. Efter runden fortalte Thorbjørn, at han vidste han kunne gå en god runde, og at han så frem til i morgen, hvor han tror, han kan lave en endnu bedre score. For danskerne var lørdag i det hele taget en god dag med mange flotte scores. Efter en stille for9 brændte Lucas Bjerregaard således bag9 af med hele fem birdies.

16. hul, Himmerland Hill, har været fyldt til bristepunktet med publikum, og de danske spillere har fået bifald og hyldest, måske kun overgået af hvad man ser ved Ryder Cup. Helt euforisk var det, da Thorbjørn Olesen lørdag lavede birdie, hvilket fik stemningen til at eksplodere.

Traditionen tro er Kids Aid ”Charity-partner” ved Made in Denmark. Derfor havde arrangørerne og Kids Aid udnævnt lørdag til ”Rød Lørdag”. Her sættes ekstra fokus på Kids Aid, som samler penge ind til bedre trivsel, håb og glæde for syge og udsatte børn og unge i Danmark. Under hele ugen har tilskuere og spillere købt små gummiænder for 50 kr. Og lørdag havde mange fulgt opfordringen til at vise deres støtte og bære rødt.