Vent med at udløse hænderne. Du kan også øge køllehovedets hastighed ved at holde en stor vinkel mellem venstre arm og skaftet i så lang tid som muligt inden tilslaget.

Rory McIlroy ”Brug benene til at få fart i køllen”

980

Jeg er ikke et kæmpe muskelbundt, men en af grundene til, at jeg kan slå med så stor kraft, er at jeg bruger mine benmuskler i tilslaget. Når jeg er lige ved at færdiggøre mit tilbagesving, så har jeg vægten på indersiden af mit højre ben. Jeg presser min vægt ned mod jorden og kan fornemme, at mit højre ben spænder op imod overkroppens rotation. Det er en spændingsopbygning, som jeg udløser i det efterfølgende tilslag.

Selve tilslaget aktiverer jeg med mine ben. Jeg forsøger at få mit venstre knæ af vejen, så der er plads til, at jeg kan udløse hænderne igennem bolden. Det er vigtigt, at du ikke skubber kroppen for langt mod målet eller lader knæet bevæge sig fremad mod bolden. Jeg fornemmer det som om, at jeg flytter mig en smule tættere på målet, og herefter lader jeg mit knæ dreje mod venstre. Fra denne position kan du bare slippe kræfterne løs og svinge køllen igennem bolden.