ROYAL OAK – Det stråtækte

1109

Dristig, nytænkende klubhusarkitektur

Bendt Almvig retter de arkitektoniske briller mod forskelligt udseende danske klubhuse

”Det er en konstruktion, der får mig til at tænke på den hollandske arkitekt Willem Dudok. Han tegnede bygninger helt i tråd med 1920’ernes funktionalistiske stil, men gav dem stråtag. Almindelige huse, sågar kirker. Sådan ser dette klubhus ud.”

”Hvis det er en nybygning (det var det samtidig med banens åbning i 1992, red.), så må jeg sige, at der er gået til den. Dristig nytænkning inden for klubhusarkitektur. Det stråtækte skyldes formentlig et bygherre-ønske om, at huset skulle ligne andre bygninger i området – f.eks. de midtjyske bondegårde, som næsten udelukkende blev bygget på baggrund af traditioner og uden arkitekt.”

”Det fremstår roligt og harmonisk. Og samtidig som et hus, der aftvinger respekt og signalerer, at her er tingene i orden. Her smider man ikke tyggegummipapir, og man går ikke ind, før golfskoene er børstet ordentligt af.”

”Den runde tilbygning føjer sig fint til resten af huset, fordi også dén har vinduer med hvide sprosser. Skulle jeg have en indvending, så er det skorstenen, der burde være pudset hvid ligesom resten af huset. Og parabolen – over i et stort træ med den.”

Royal Oaks klubhus blev nybygget til banens åbning i 1992.

BENDT ALMVIG – Siden 2004 fuldgyldig partner i Skandinaviens største arkitektfirma, Arkitema, som har tegnet Lyngbygaards og Aarhus Aadals klubhuse. Begyndte at spille golf for 20 år siden i Mollerup, nu medlem i Lyngbygaard og Tange Sø. Har 24,2 i hcp, spiller en runde om ugen.

Fortalt til Jan Frimodt Foto: Jørgen Schultz