En glad belgier med trofæet efter sidste års sejr.

Ryder Cup-STJERNE FØDTES i Himmerland

For belgiske Thomas Pieters overstrålede hans udtagelse til Ryder Cup sidste års sejr i Made in Denmark. Næste mål er at komme med på Thomas Bjørns hold

615

”Thomas Bjørn har allerede gjort det klart for mig, at han regner med mig som en af deltagerne på det europæiske Ryder Cup-hold mod USA på Le Golf National i Paris 2018, så jeg kan ikke tillade mig at svigte ham.”

Der er ingen slinger i valsen hos sidste års vinder af Made in Denmark, den 28-årige belgier Thomas Pieters, når det gælder ambitionerne i den nære fremtid og dermed Ryder Cup-kvalifikationen, der starter i september og slutter med næste års Made in Denmark i Silkeborg.

Det er her på Thomas Bjørns egen hjemmebane, at kaptajnen skal finde emnerne til sine wild cards blandt de kandidater, der ikke formår at spille sig til kvalikationen. Men står det til Thomas Pieters, vil han ikke være i samme pressede situation, som da han for et år siden mødte op på Himmerland Golf & Spa Resort og pludselig befandt sig i bold med den nordirske Ryder Cup-kaptajn, Darren Clarke, i de to første spillerunder.

”Jeg vidste på forhånd, at jeg ikke kunne nå at kvalificere mig til holdet selv med en sejr. Darren Clarke havde dengang en masse gode spillere at vælge imellem til sine wild cards, så hvis han ikke valgte mig, ville jeg bare kæmpe bagen ud af bukserne for at komme med til den næste Ryder Cup,” siger Thomas Pieters.

Pieters stod for presset

I det fornemme selskab med Darren Clarke stod han for presset og lagde ud som et nordjysk stormvej på første spillerunde med banerekord i 62 slag, der dagen efter blev fulgt op af en mere beskeden runde i 71 slag.

Da søndagens finalerunde måtte afbrydes i mere end fire timer på grund af skybrudslignende tilstande over Himmerland, formåede den urutinerede Thomas Pieters at bevare fatningen og spille finalerunden i 65 slag. Det gav ham sejren et slag foran waliseren Bradley Dredge.

Afslutningen med en sikker birdie – det var næsten hole-in-one – på Himmerland Hill samt birdies på de to sidste huller viste hvilket stærkt stof, den unge belgier er gjort af.

”På vej mod 16. green så jeg, at jeg var et slag efter den førende, så foruden birdie på hullet skulle jeg finde mindst en birdie mere, hvis jeg skulle vinde. At slutte med to birdies var ’pretty cool’ for mig. Det drejer sig om at vinde turneringer, og sejren i Himmerland betød virkelig meget for mig. Det er et af mine mål at vinde en turnering hvert år, og et wild card til Ryder Cup var en ekstra gevinst, som jeg kun kunne drømme om,” siger Thomas Pieters, der ikke lægger skjul på, at netop Ryder Cup har givet ham golfkarrierens største golfoplevelse.

I en blog på Europa-tourens hjemmeside formulerer han det således: ”Har man én gang spillet Ryder Cup, findes der ikke noget bedre i golf. Så enkelt er det. Det er som et skørt narkotrip, og jeg blev helt afhængig af det. Det er svært at forklare hvorfor, men jeg formoder, det må skyldes en blanding af forskellige ting. Når man først én gang er udtaget til det hold og sætter sig i flyet på vej til USA, bliver man opslugt af den utrolige oplevelse og erfaring, der kan ændre ens liv i løbet af en uge … så jeg ønsker virkelig at prøve det igen.”