ALLE SEJL ER SAT TIL 2017

Jeg er oppe i fulde omdrejninger, topmotiveret og med god fysik til at spille alle de turneringer, jeg bare kan i Europa

727

Min sæson begyndte med en god træningslektion hos min kære træner Leif Nyholm i Simgolf under min juleferie i Danmark i december. Siden den lektion har jeg fokuseret på at få skaftet og køllehovedet mere ud foran mig, og det har virkelig gjort en stor forskel. Jeg har spillet en del i USA i foråret. Ved den sidste kvalifikationsturnering til PGA Champions Tour i Naples missede jeg en af de fire pladser i hovedturneringen med et slag, efter at have skudt 67 i kvalen. Det er hårde betingelser, PGA Tour Champions er nok den sværeste tour i verden at få adgang til. På tour-skolen er der fem kort at spille om, og klarer man ikke det, så er vi cirka 50 spillere fra det meste af verden, som om mandagen prøver at spille os til en af de førnævnte fire pladser i hver hovedturneringerne.

JEG HAR FÅET en god start på European Senior Tour. 8. pladsen i Sharjah i marts var det bedste resultat for mig i de sidste to sæsoner – et kærkomment pust af selvtillid og motivation til at arbejde videre på en god sæson. Jeg er i den situation, at jeg skal bruge min rangering som nr. 50 på All Time Money List på European Senior Tour for at komme ind i turneringerne.. Jeg er ikke 100 procent sikker på at komme ind i alle turneringer, så jeg har sat alle sejl til i år for at komme højere op på ranglisten i løbet af 2017, så jeg ikke løber ind i samme problem fremover. Det er dog ikke så nemt, for der kommer hele tiden nye, ’unge’ spillere op fra European Tour med gode karrierer bag sig. Senest har vi fået selskab af Philip Price (Ryder Cup-spiller), Paul McGinley (Ryder Cup- spiller og -kaptajn), Jose Maria Olazabal (behøver vist ingen introduktion). Senere i år kommer Jarmo Sandelin, Gary Orr, Peter Baker med flere. Konkurrencen stiger, og der er virkelig kamp om de 20 kort, European Senior Tour udsteder hvert år. Derfor er det nødvendigt, at jeg er 110 procent engageret og fokuseret på de 13 turneringer, som jeg kan spille på touren i 2017. Det kræver, at fysikken er i orden, og jeg har fået lagt et træningsprogram af fysioterapeuterne på European Tour, European Senior Tour og Bernhard Langers læge i Tyskland i august 2016. Jeg har været flittig, styrket mine coremuskler og forventer ikke flere problemer med rygkramper i løbet af 2017. Det har virkelig hæmmet mig de to sidste sæsoner, men nu ser jeg fremad med glæde, motivation og tro på, at der ligger en rigtig god golfsæson foran mig.

JEG HAR arbejdet struktureret i foråret med at lave min pre shot-rutine og i det hele taget hæve min koncentration til en turneringlignende tilstand, når jeg træner. Det har været en øjenåbner for mig. Jeg er blevet meget mere stabil og bedre i alle dele af mit spil. Jeg har fået sænket mit spændingsniveau på banen under turneringerne. Og min træning indeholder et højere niveau af kvalitet. Jeg glæder mig hver dag til at komme på træningsbanen og nå ind i min lille, koncentrerede verden med gode slag. Foråret fortsætter med kvalifikationer til PGA Champions Tour-turneringer og US Senior Open. European Senior Tour går først rigtig i gang i midt juni, der er min plan som nævnt at spille alle turneringer på programmet. God golfsæson til jer ude i de danske klubber.