Slut med at tv-seere afgør turneringer

Ny regel fra USGA og R & A: Pro’ernes fejl skal kunne ses med det blotte øje

730

Efter en bizar afslutning på LPGA-turneringen ANA Inspiration, hvor amerikaneren Lexi Thompson fik tildelt fire strafslag, fordi en skarp tv-seer havde spotten en fejl, har United States Golf Association (USGA) og Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (R & A) ændret reglen for brug af tv-billeder.

Den opmærksomme tv-seer sendte en mail til tuneringsledelsen, da han havde set at, Lexi Thompson spillede sin bold fra en forkert position. Det resulterede i to strafslag – og yderligere to strafslag, fordi hun skrev under på et ukorrekt scorekort.

Det er ikke første gang, at en tv-seer har haft en finger med i spillet, når der er blevet afgjort store turneringer. Derfor har USGA og R & A haft et møde med spillerne og andre aktører for at diskutere situationen. Det blev vedtaget, at spillerne ikke længere automatisk vil modtage en straf, som er spottet på tv-billeder. Spillerne vil frem over kun blive straffet, hvis fejlen kan ses med det blotte øje.

Reglen trådte i kraft med øjeblikkelig virkning og skal mindske tv-bevisernes indflydelse på afgørelsen. Samtidig betyder det, at dommerne på banen får større magt til at afgøre, hvorvidt et drop og en markering på green er gjort korrekt.

USGA og R & A skrev intet om tilfældet med Lexi Thompson i forhold til beslutningen om den nye regel.