Brug et behageligt grip. Mit grip er inspireret af Bernhard Langer, som var mit idol som ung. Det virker godt for mig, fordi det føles komfortabelt og giver mig selvtillid.

Søren Kjeldsen ”Følg dine instinkter og putt med en fri følelse i kroppen”

1041

Jeg følger i stor udstrækning mine instinkter på greenen. Man kan nemt komme på afveje, hvis man forsøger at opnå en perfekt teknik, så det er meget vigtigt at putte frigjort fra de tanker.

Jeg ser mange, der døjer med at få den rigtige hastighed, fordi deres hjerne er optaget af at fortælle kroppen, at putteren skal svinges så og så langt tilbage og så og så langt frem for at gøre det helt rigtigt. Men i virkeligheden mister de den fornemmelse, som deres øjne allerede har indstillet sig på og fortalt hjernen.

Du har en langt bedre fornemmelse for afstand, end du forestiller dig. Hvis du f.eks. krøller et stykke papir sammen, og vil kaste det i en papirkurv, så kigger du kun på papirkurven et øjeblik og så kaster du. Du tænker ikke over, hvor langt du skal have armen tilbage. Det er det samme at skulle afstandsbedømme et putt.

Jeg skruer mine putt en smule, og det har jeg det fint med. Det gik først galt, da jeg prøvede at få et mere perfekt sving. Du behøver ikke at have et perfekt sving for at være en god putter. Bobby Locke slog altid til bolden med en hook, og Gary Player mente, at Locke var den bedste putter, han nogensinde havde set.

Jeg stoler på mine instinkter, når jeg prøver at læse en green. Jeg holder mig til min første indskydelse, når jeg skal beslutte, hvad vej greenen hælder. Sådan beslutter jeg mig også for, om bolden skal trille forsigtigt i hul, eller om jeg kan slå den med lidt mere fart. Visualiser at bolden ruller i, og så skal din fornemmelse nok sørge for at starte bolden på den rette linje med tilstrækkelig fart.