Matsuyama lykønskes af Russel Knox efter at have vundet WGC-HSBC Champions i 2016

Solens sande søn

Hideki Matsuyama rykkede med en imponerende sejrstime frem som nummer fire på verdensranglisten, og den 24-årige japaner banker på til at blive første japanske majorvinder på herresiden

770

Vinterhalvåret bliver tit betragtet som lidt tyndt på PGA-touren, men det har ikke været kaloriefattigt for Hideki Matsuyamas vedkommende. Efter Tour Championship, hvor han sluttede på femtepladsen, deltog Matsuyama i fem slagspilsturneringer. Han vandt de fire – en enestående formkurve, der sendte ham til tops på PGA-tourens pengeliste og flyttede ham helt frem som nummer fire på verdensranglisten. Det har fået folk til at overveje, om han kan blive golfsportens næste superstjerne.

Kigger man nærmere på Matsuyamas tidligere meritter, er der tegn i både sol og måne på, at denne stjerne har været undervejs længe. Som amatør vandt manden fra øen Shikoku to gange Asia-Pacific Amateur Championship og fik et golfstipendiat fra Royal & Ancient. Han bidrog til den japanske sejr ved World University Games, vandt en turnering for professionelle på den japanske tour og nåede til tops på amatørernes verdensrangliste.

Siden han blev professionel i begyndelsen af 2013, har Matsuyama vundet syv turneringer på den japanske tour og to titler på PGA-touren. Han er sluttet i Top 7 i tre af de seneste otte majorturneringer, og han blev den første asiat til at smage sejrens sødme ved en WGC-turnering.

”Jeg er simpelthen så lykkelig, at jeg mangler ord for at kunne beskrive det,” sagde han med et stort smil på læben efter at have sat alle konkurrenter på plads med syv slags forspring ved WGC-HSBC Champions i november 2016.

Selv om Matsuyama tabte mælet efter den sejr, så var der til gengæld mange af hans medspillere, som var klare i spyttet. Daniel Berger kom på en delt andenplads og havde kun roser til overs for japaneren: ”Hideki spillede helt fantastisk – det var en fornøjelse at følge ham. Man kan lære meget af bare at se ham spille.”

Matsuyama gik i bold med Russel Knox på begge finaledagene, og skotten var ikke i tvivl om sin modstanders niveau: ”Når det kører for Hideki, så er han svær at slå. Han udviste ingen tegn på svaghed i finalerunderne. Han driver bolden godt og går meget aggressivt efter pindene med sine jern – og fik det tilmed til at se let ud.”

Læs resten af artiklen i GolfMagasinet nr. 5, som udkommer efter påske.