Spørgerunden med Jeppe Huldahl

Den tidligere tourspiller har skiftet køllerne ud med en mikrofon og er nu tv-kommentatoren med den rolige stemmeføring på C More Golf

1052
 1. Hvem er de tre andre nulevende i din drømme-firbold?

”Tiger, jeg har fulgt ham hele min karriere og set samtlige hans sejre på tv. Han var med til at ændre golfsporten, for dengang lignede ikke alle golfspillere atleter. Mickelson, han er også en stor personlighed og ret underholdende. McIlroy, det ser så let ud, når han slår til bolden – og jeg er nok nødt til at have en god spiller som makker.”

 1. Hvad er din største styrke i golf?

”Da jeg spillede på touren, havde jeg ikke mange svagheder. Og så bilder jeg mig ind, at jeg spiller bedst under pres.”

 1. Og din største svaghed?

”Mit temperament. Jeg har lært at tøjle det, så jeg fik aldrig nogen bøder på touren.”

 1. Den bedste bane du har spillet på herhjemme?

”Holstebro. Jeg har formentlig spillet over 1.000 runder på den bane og bliver aldrig træt af den. Så må det være en god bane. Den har mange træer og ser ret smal ud, så man kan nemt rode sig ud i problemer.”

 1. Og i udlandet?

”Golf National i Paris, de skal spille Ryder Cup på den i 2018. Alle typer spillere kan vinde på den bane, både langtslående og kortslående. Det er en afvekslende bane, hvor hele pakken af færdigheder skal i brug.”

 1. Din laveste runde, brutto?

”60. På Challenge-touren i Østrig, havde et ærgerligt treputt på 8. hul (mit 17.). Endte vist på en 12. plads efter at have ligget som nr. 106 undervejs.”

 1. Hvad har du i bag’en?

”Driver: Ping G30, 9,5° loft, Fujikura Pro 63 flex-X. 3-kølle: Ping G30, 15° loft, Fujikura Pro 73 flex-X. Hybrid: Ping XXXXX, 19° loft, Misubushi Rayon flex-X. Jern: Ping S56 med x-100 skafter. Wedges: Ping Tour SS, 52°/12, 56°/10° og 60°/8°. Putter: Odyssey Tri-hot 3.”

 1. Hvilken er din yndlingskølle?

”Driveren. Jeg har altid været ret god fra tee. Jeg er ikke den længstslående, men føler mig komfortabel.”

 1. Hvad er det bedste golftip, du nogen sinde har fået?

”I min første sæson på touren rådede Anders Hansen mig til at finde min egen måde at gøre tingene på i samarbejde med min træner – i stedet for at prøve at kopiere stjernerne på touren. Det var et godt råd til en rookie.”

 1. Hvem gav dig din bedste lektion – i Danmark eller i udlandet?

”Magnus Landström. Han er virkelig god teknisk og har forstået at udvikle sig som træner. Det er sjældent, at jeg er gået fra en træningstime uden at føle mig bedre kørende. Jeg har fået træning af mange andre og gået derfra og tænkt, at det var for svært.”

 1. Hvilket firma har den hotteste golfkollektion lige nu?

”Jeg har brugt Peak Performance i mange år. Det er det fedeste golftøj.”

 1. Hvad er den bedste træningsbane?

”Royal Golf Club. På rangen slår man ud til områder, som ligner rigtige greens.”

 1. Hvor i Danmark har du fået det bedste måltid i en golfklub, og hvad var det?

”Biksemad på Scandinavian. Jeg bestiller den hver gang. Den er lavet af mørbrad, som har masser af smag. Imponerende, for det er jo trods alt bare biksemad.”

 1. Hvad er din drømme-golfdestination?

”Abu Dhabi og Dubai for banerne har høj kvalitet. Og så kan man være sikker på godt vejr.”

 1. Har du lavet hole-in-one?

”Jeg har lavet tre. En i Holstebro, en i Gilleleje på Faxe-touren, og så en på Europa-touren i Kasakhstan i 2015.”

 1. Beskriv dit bedste slag nogen sinde.

”Min andetslag på 16. i Wales Open i sidste runde. Jeg punchede et 5-jern fra et forfærdeligt leje ind til en meget kuperet green, som var beskyttet af ekstremt dybe bunker. Jeg endte 15 meter fra pinden, men fra det leje var det et fremragende resultat.”

 1. Hvad er den mest vanvittige golfoplevelse?

”På touren i Portugal i 2010 driver jeg på et tidspunkt bolden tæt på en hazard. Der bliver vinket med et rødt flag for at signalere, at den er i vandet. Jeg slår en ny bold, men den første bold er faktisk tør og ligger i roughen. Men jeg havde ikke behøvet at slå en ny bold. Jeg klarer alligevel cuttet og skal ud med Søren Hansen næste dag – og spiller en forrygende runde med 12 birdies og en bogey.”

 1. Hvem er din største golfhelt?

”Tiger, men udelukkende for hans bedrifter på en golfbane.”