Spørgerunden med Kai Holm

Den tidligere DIF-formand og IOC-medlem har altid spillet meget golf, men hans store engagement i International Masters Games Association går ud over spillet

876
 1. Hvem er de tre andre nulevende i din drømme-firebold?

”Thomas Bjørn, han er en suveræn golfspiller, så han vil være god at have med. Kronprinsen og min søn skal også med. De to er gode venner, så det vil være oplagt. Min søn og Kronprinsen er lige gamle og var faktisk løjtnanter i Forsvaret på samme tid.”

 1. Hvad er din største styrke i golf?

”Det korte spil. Jeg har aldrig været langtslående, selv om jeg har været nede i hcp 4, men i de senere år har jeg mistet 100 meter i mit drive.”

 1. Og din største svaghed?

”Jeg får ikke spillet nok. Jeg er omgivet af 50 baner i mit hjem i Spanien, men jeg får alligevel kun spillet en gang om måneden. Tidligere spillede jeg flere gange om ugen, men jeg har meget at gøre med Masters Games, som er blevet verdensomspændende.”

 1. Den bedste bane du har spillet på herhjemme?

”Holstebro er en af mine absolutte favoritbaner. Den ligger dejligt ugenert – jeg kan ikke fordrage, at der ligger huse lige op og ned ad golfbanerne. Det skal ligne natur og ikke være kunstig anlagt.”

 1. Og i udlandet?

”Jeg har spillet mange steder i verden, men Royal Melbourne i Australien er den smukkeste, jeg kender. Den hører til blandt de 10 bedste baner i verden. Den har enhver form for udfordring.”

 1. Din laveste runde, brutto?

”En 71’er i Viborg. Men det er sådan noget, der kun sker en gang i livet.”

 1. Hvad har du i bag’en?

”Driver: Callaway XR, 13° og Flex A-skaft. 4-wood: Callaway Great Big Bertha Heavenwood Fairway, 18° og regular skaft. Hybrid: Callaway X2 Hot, regular skaft. Jern: 4-9 Nike Slingshot med regular stålskafter. Wedges: Cleveland Tour Action 48°, 56° og 60°, standard bounce. Putter: Ben Sayers Justin H-083. ”

 1. Hvilken er din yndlingskølle?

”Min Cleveland 48°. Jeg har svært ved at nå par 4 hullerne i regulation, så jeg har ofte brug for den wedge.”

 1. Hvad er det bedste golftip, du nogen sinde har fået?

”Mit bedste tip er at huske at nyde det. For mig er golf blevet et socialt spil. Jeg spiller for at have det sjovt.”

 1. Hvem gav dig din bedste lektion – i Danmark eller i udlandet?

”For at sige det lige ud, så har jeg aldrig fået en lektion.”

 1. Hvilket firma har den hotteste golfkollektion lige nu?

”Jeg er glad for Nike. De amerikanske størrelser passer fint til mig.”

 1. Hvad er den bedste træningsbane?

”Ha-ha, det har jeg ingen idé om, for jeg har aldrig stået på en.”

 1. Hvor i Danmark har du fået det bedste måltid i en golfklub, og hvad var det?

”Det har jeg aldrig gået så meget op i. Det er højst blevet til en burger, og dem laver de godt oppe i

Simon’s.”

 1. Hvad er din drømme-golfdestination?

”Augusta vil jeg meget gerne prøve at spille igen. Der er så fabelagtigt flot. Og når man står på teestederne, så får man en ide om, hvor svært det i virkeligheden er. Den dag, jeg var der, havde Sam Snead netop gået en runde i én under par. Jeg var 18 over par, men det er jo et helt andet spil for de gutter. ”

 1. Har du lavet hole-in-one?

”Faktisk har jeg lavet tre. En i Viborg, en i Århus og en i Los Lagos tæt ved Fuengirola, Spanien. Jeg brugte et 5-jern alle tre gange. Det var stille og roligt bagefter, for vi var kun nogle få stykker. Til gengæld blev det en dyr omgang, da min kone i sin tid lavede hole-in-one på hul 18 under et klubmesterskab.”

 1. Beskriv dit bedste slag nogen sinde.

”Første gang jeg lavede hole-in-one med det 5-jern. Det var en fantastisk følelse, men der skal jo også en hel del held til.”

 1. Hvad er den mest vanvittige golfoplevelse?

”Jeg skulle engang spille med et par drenge til en fødselsdag, og de lavede det om til whisky golf – man skulle drikke en genstand ved bestemte slag. Vi skulle hver især have en flaske whisky med, så jeg havde lagt en Macallan i bag’en. Jeg stillede min bag lidt til siden på teestedet og gjorde mig klar til mit drive. Desværre ramte jeg bolden ret skævt, så den fløj direkte ind i bag’en og smadrede whiskyflasken.”

 1. Hvem er din største golfhelt?

”Jeg har altid været meget imponeret over Thomas Bjørn. Jeg gik på ingeniørskole sammen med hans far og har fulgt Thomas gennem årene. Jeg ærgrer mig næsten lige så meget som Thomas over de to bunkerslag, som gjorde, at han ikke vandt den major.”