Spørgerunden med Steen Langeberg

”Go’ morgen Danmark”-værten var star struck, da han løb ind i Thorbjørn Olesen. Og dengang han gik sit livs runde, var det op imod 50 grader varmt

5979
 1. Hvem er de tre andre nulevende i din drømme-firebold?

”Sergio Garcia. Jeg blev simpelthen så glad, da han vandt Masters. Han forstår at opføre sig godt på banen, men er heller ikke bleg for at vise følelser – og det kan jeg ellers godt savne hos de andre pro’er. Thorbjørn Olesen. Jeg mødte ham i lufthavnen og blev så star struck, at jeg bad ham om at få taget en selfie. Nu skal det lige siges, at han ikke er særlig høj, og jeg er 1,98 meter, det så lidt sjovt ud. Jim Carey, ham er jeg stor fan af. Jeg tror, at det kunne være ret underholdende at have ham med.”

 1. Hvad er din største styrke i golf?

”Slag fra 100-150 meter og ind til greenen. Fra den afstand rammer jeg ofte skiven. Jeg vil hellere have 110 meter til pinden end 70 meter.”

 1. Og din største svaghed?

”Det korte spil. Hvis jeg ikke rammer greenen, så skal jeg til at chippe. Og det er jeg ikke helt skarp til.”

 1. Den bedste bane, du har spillet på herhjemme?

”Great Northern. Det er lykkedes at skabe en bane i verdensklasse, som henvender sig til alle typer golfspillere. Jeg overnattede i deres luksuriøse huse, som er bygget ind i landskabet. Det var en super oplevelse.”

 1. Og i udlandet?

”Pula Golf på Mallorca. Min bror og jeg tager ofte dertil i marts måned. Banen og klubhuset er ved at forfalde på en typisk spansk måde, men det stadigvæk et flot anlæg. Ude på banen har de formået at skabe storslåede udsigtspunkter, og i foråret nyder vi de farverige blomster, som allerede er sprunget ud på de kanter.”

 1. Din laveste runde, brutto?

”76 slag i Palm Springs, Florida, hvor jeg var på ferie med familien. Der var varmerekord i den periode, vi var der. Op til 50 grader. Så jeg spillede kl. 5 om morgenen.”

 1. Hvad har du i bag’en?

”Driver: TaylorMade 9°, superfast 48, stiff flex. 3-wood: TaylorMade 15°, RE AX-49, regular flex

Hybrid: TaylorMade 18°, Burner, RE AX-60, stiff flex. Hybrid: Wilson 19½°, Fybrid, Firebird, pro force V2, regular. Jern: Callaway XR Pro, 5-GW, KBS Tour v90-stålskafter. Wedges: Wilson 56° 12 bounce (fra mit første golfsæt), tour milled tw9, dynamic gold, Nike 60° Engage square. Putter: Ping Scottsdale TR, 38 tommer (længden kan justeres). Anser 2 med superstroke grip”

 1. Hvilken er din yndlingskølle?

”7-jernet. Jeg har det godt med at slå 140 meter ind til greenen.”

 1. Hvad er det bedste golftip, du nogen sinde har fået?

”Jeg har lært meget ved at iagttage de bedste golfspillere helt tæt på – og det har man mulighed for til turneringerne. For mig var det aha-oplevelse at se, hvor afslappet de svinger og samtidig er i fuld balance Jeg var f.eks. i Helsingør og se Thorbjørn Olesen og Henrik Stenson spille. Jeg var overrasket over, at det ikke virkede som om, at de hamrede til bolden.”

 1. Hvem gav dig din bedste lektion – i Danmark eller i udlandet?

”Jeg minder lidt om Bubba Watson, for jeg har kun haft to lektioner. Det var hos Ronnie Lindeskov, som nu er i Ledreborg, men da han var i Royal lærte han mig nogle helt grundlæggende ting som f.eks. at have hænderne foran bolden og lade skaftet skal pege mod bæltet.”

 1. Hvilket firma har den hotteste golfkollektion lige nu?

”Peak Performance. Deres design er ret klassisk og rent. Måske er det typisk skandinavisk.”

 1. Hvad er den bedste træningsbane?

”Hørsholm. Det ligger tæt på min bopæl, og her er plads på rangen og gode muligheder for at træne indspil.”

 1. Hvor i Danmark har du fået det bedste måltid i en golfklub, og hvad var det?

”I Hørsholm lavede de tidligere tatar og serverede noget maltagtig mørkt brød. Det var virkelig lækkert.”

 1. Hvad er din drømme-golfdestination?

”Den Dominikanske Republik. Det kunne være skønt at tage dertil i vinterhalvåret og mærke den varme havbrise og få noget sol på benene.”

 1. Har du lavet hole-in-one?

”Nej, desværre! Jeg var tæt på til Stjernegolf sidste år på hul 16 – og der var faktisk en bil på højkant.”

 1. Beskriv dit bedste slag nogen sinde.

”I forsommeren på Skjoldenæsholm slår jeg en 3-wood i andetslaget på et par 5 hul, som havde den helt rigtige kurve. Bolden trillede det sidste stykke ind på greenen til et eagleputt på tre-fire meter. Det blev dog til en birdie”

 1. Hvad er den mest vanvittige golfoplevelse?

”Sidste år jeg udsat for tyveri to runder i træk – af fugle. Mens jeg puttede på hul 10 på Royal i Ørestaden, var der flere krager på rov nede i min bag. Og runden efter ude i Dyrehaven var den gal igen. Da jeg havde puttet færdigt, stod der nogle børn og fortalte mig, at nogle fugle havde taget noget i min bag. Og ganske rigtigt, min pose med Twix var væk. Nu har jeg lært at lukke lynlåsene på min bag.”

 1. Hvem er din største golfhelt?

”Seve Ballesteros. Det var utroligt, hvad han kunne med en golfbold. Og så havde han følelserne helt uden på tøjet – nok ikke særlig hensigtsmæssigt, men det var underholdende at se på.”