Spørgerunden med Tom Kristensen

Hvad kan så forskellige idrætsgrene som racerløb og golf have tilfælles? En hel del, hvis man spørger den nidobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen

785
 1. Hvem er de tre andre nulevende i din drømme-firbold?

”Milliardæren Richard Branson har opbygget sit eget virksomhedsimperium, og han virker både hyggelig og flamboyant. Det kunne være spændende at få ham med i en firebold. Nando Parado, som faldt ned med et fly i Andes-bjergene og overlevede – han skal også med, for hans historie har rørt mig. Og så endelig Bernhard Langer, for han vil sikkert sørge for, at vi også får en seriøs golfrunde. Hans professionelle tilgang og vedholdenhed er virkelig imponerende.”

 1. Hvad er din største styrke i golf?

”Med et glimt i øjet vil jeg nok sige mit udstyr – vi nordjyder praler ikke gerne. Men hvis du presser mig, så vil jeg sige min puttning. Det er sjældent, at jeg treputter. Og så er der den mentale del af spillet, hvor jeg kan trække på mine erfaringer fra motorsport. I Le Mans skal man bl.a. kunne fokusere og koncentrere sig i lang tid.”

 1. Og din største svaghed?

”Alt fra grebet og opad. Jeg har meget optimisme med på banen, men det er jo et svært spil.”

 1. Den bedste bane du har spillet på herhjemme?

”Både Scandinavian, Himmerland og Hvide Klit er virkelig gode baner. Men det er ikke kun golfbanen, der betyder noget for mig, når jeg spiller. Der skal være noget for alle sanserne. For mig handler det lige så meget om selve naturoplevelsen, måden man bliver taget imod i klubben – og ikke mindst det sociale element i spillet.”

 1. Og i udlandet?

”Primland Resort, Virginia, er et kæmpestort resort ved Blue Ridge Mountains. De har forstået at udnytte niveauforskellene på banen, så der er flotte udsigtspunkter til den vilde natur. De har også natlige besøg på greens af sorte bjørne, men bjørnene holder sig heldigvis langt væk om dagen.”

 1. Din laveste runde, brutto?

”84 slag på Royal Golf Club des Fagnes i Spa, Belgien, tæt på racerbanen.”

 1. Hvad har du i bag’en?

”Driver: TaylorMade M2, 9,5°. 3-kølle: TaylorMade M2, 16,5°. Hybryd: TaylorMade M2, 22°. Alle med regular skaft. Jern: 3-PW, TaylorMade M1, stålskafter. Wedges: TaylorMade Milled Grind, 56° og 60°. Putter: TaylorMade Monte Carlo.”

 1. Hvilken er din yndlingskølle?

”Putteren er jeg fortrolig med. Jeg læser ikke altid puttet korrekt, men jeg har en god fornemmelse for det. Selv svære greens kan jeg godt lide at putte på – f.eks. Lübkers greens, som er kuperede. Dem har golfarkitekten Robert Trent Jones Jr. tegnet, og det pudsige ved hans måde at tegne greens på, er, at han ofte lader sig inspirere af kurverne på en racerbane, f.eks. Laguna Cega i Portugal, når han skal tegne konturer til en green.”

 1. Hvad er det bedste golftip, du nogen sinde har fået?

”Den tidligere Ryder Cup-kaptajn, Paul McGinley, sagde engang til mig, at det mentale aspekt i golf handler om rytme. Sådan er det også i motorløb, og McGinley har selv kørt lidt motorløb og fortalte mig, at på racerbanen har han faktisk svært ved at fastholde en god rytme – den kæmper jeg til gengæld med på golfbanen.”

 1. Hvem gav dig din bedste lektion – i Danmark eller i udlandet?

”Jeg har spillet en del med en pro, som bor i Tyskland, Hugo del Cerro von Scharn, og han er god til at give mig plads til også at inddrage min egen personlige stil.”

 1. Hvilket firma har den hotteste golfkollektion lige nu?

”Adidas laver gode ting, synes jeg. Jeg kan altid spice det op med f.eks. en polo fra Versace.”

 1. Hvad er den bedste træningsbane?

”Her afdækker vi i virkeligheden nok min største svaghed. Jeg træner alt for sjældent. Det er derfor, jeg har det det handicap, jeg har. Jeg slår som regel lige en spand bolde ti minutter inden, jeg skal slå ud. Men både Volstrup og Himmerland har nogle gode træningsanlæg.”

 1. Hvor i Danmark har du fået det bedste måltid i en golfklub, og hvad var det?

”I Brasseriet i Himmerland fik jeg en god bøf af filet med en grøn salat og håndskårne fritter.”

 1. Hvad er din drømme-golfdestination?

”Augusta, som jeg faktisk får mulighed for at spille til næste år. Ellers skulle det være skotske linksbaner i godt vejr – men det forbliver en drøm.”

 1. Har du lavet hole-in-one?

”Ikke endnu – men jeg er optimist hver gang.”

 1. Beskriv dit bedste slag nogen sinde.

”I Himmerland spillede jeg en pro-am ved Made In Denmark og var i Kongebolden sammen med Kronprinsen, dynekongen Lars Larsen og Søren Kjeldsen. Her spiller vi en texas scramble, og på hul 4 outdriver kronprinsen Søren Kjeldsen på imponerende vis. Vi vælger Kronprinsens bold, og da det bliver min tur, slår jeg bolden helt op til pinden med perfekt ramt 3-kølle, 180 meter hen over vand. Holdet får en birdie, men det var en god fornemmelse, at holdet brugte min bold på greenen – ni ud af ti gange brugte vi Kjeldsens bold.”

 1. Hvad er den mest vanvittige golfoplevelse?

”Jeg var med til at slå rekorden i at spille et golfhul på kortest mulig tid. Jeg spillede bl.a. sammen med et par YouTube-pro’er fra Meandmygolf. Det var ret vildt at spille et golfhul på halvandet minut. Den begivenhed kan formentlig stadig ses på nettet.”

 1. Hvem er din største golfhelt?

”Seve Ballesteros. Han skulle ret ofte slå sin bold fra de mest umulige steder på banen – og alligevel formåede han at tænke positivt og få det bedste ud af de håbløse situationer.”