Spørgerunden med Tuula Undall

The Scandinavian Golf Clubs golf manager er den første kvindelige af slagsen i Danmark – og så har hun spillet 110 huller på én dag

887

 

 1. Hvem er de tre andre nulevende i din drømme-firbold?

”Barack Obama, fordi jeg synes, at han er sej. Hans kone, Michelle, og han indviede os desuden i livet i Det Hvide Hus, og det var ret enestående. Alice Cooper, jeg har interviewet ham og også spillet med ham et par gange til noget velgørenhed. Han er en sød fyr, selv om han er mere kendt på tv for sine malede øjnene og lange hår. Og så Annika Sörenstam, for hun har fået sat pigerne på dagsordenen i golfsporten.”

 1. Hvad er din største styrke i golf?

”At putte. Jeg fik en gang et godt tip af Søren Kjeldsen, og selv om jeg er et beskedent menneske, så har det tip gjort mig ret god til at putte.”

 1. Og din største svaghed?

”Bunkere, jeg kan ikke finde ud af slå ud af dem i øjeblikket.”

 1. Den bedste bane du har spillet på herhjemme?

”New Course, The Scandinavian. Den har et et godt layout, og så føler jeg, at man går i sit helt eget univers på hvert hul. Det virker som om, at man er helt alene på golfbanen.”

 1. Og i udlandet?

”Royal County Down i Nordirland. Jeg elsker links-baner, fordi det er så barsk natur. Havet pisker ind mod kysten, og det er hårde vilkår at spille under.”

 1. Din laveste runde, brutto?

”78 til DM for sportsjournalister på Sct. Knuds.”

 1. Hvad har du i bag’en?

”Driver: Titleist 915, 10,5°, Diamana 50 X5CT, lite, senior flex. 3-kølle: TaylorMade Burner, 15°, Matrix OZIK flex lady. 5-kølle: TaylorMade Burner, 18°, Matrix OZIK flex lady. Hybrider: TaylorMade Burner 21° og 24°, begge med RE-AX 50 flex lady. Jern: Titleist AP2 5-PW, Mitsubishi KURO kage, senior flex. Wedges: Titleist Vokey BV SM6 52° 08 bounce og 58° 12 bounce. Putter: Seemore SS 303 original FGP.”

 1. Hvilken er din yndlingskølle?

”Det er min 24 graders hybrid. Den er SÅ god, også selv om jeg har slået ud af fairway. Jeg er aldrig bange for at bruge den i f.eks. semirough. Det er min ven i bag’en.”

 1. Hvad er det bedste golftip, du nogen sinde har fået?

”Søren Kjeldsens puttetip. Når du står bag bolden og har besluttet dig for en bestemt puttelinje, så kan det af og til virke forkert i det øjeblik, du stiller dig hen over bolden. Så er det vigtigt at holde fast i den linje, du har stillet dig op til.”

 1. Hvem gav dig din bedste lektion – i Danmark eller i udlandet?

”Det er svært at vælge. Både Russell Taylor (??Furesø), Klas Olsson (??København) og Camilla Brok (Scandinavinan) er fantastiske. Russell er meget teknisk, og det kan jeg godt lide, Klas er fantastisk til indspil, og Camilla fortæller tingene på en simpel måde.”

 1. Hvilket firma har den hotteste golfkollektion lige nu?

”Kjus, de laver kvalitetstøj, som sidder virkelig godt. Tøjet har en god pasform, og størrelserne passer mig perfekt. Golfbukserne kan jeg også bruge privat. Og så er der er ikke så mange udsmykninger på deres tøj – det kan jeg godt lide.”

 1. Hvad er den bedste træningsbane?

”The Scandinavian. Her slår man fra græs, og der er greens som mål. Jeg kan let få ondt i armen af at slå 6-7 spande fra måtter – og jeg kan godt finde på at slå 450 bolde på rangen.”

 1. Hvor i Danmark har du fået det bedste måltid i en golfklub, og hvad var det?

”I gamle dage kunne man hver tirsdag få stegt flæsk og persillesovs i Gilleleje Golf Klub. Der var altid stuvende fuldt, og folk valfartede til klubben de dage.”

 1. Hvad er din drømme-golfdestination?

”At spille på Augusta. Jeg har set så mange golfstjerner spille den bane, og den bliver rost til skyerne. Men jeg er lidt skeptisk over, at klubben insisterer på, at alt skal være grønt, selv etiketterne på Coca-Cola, så jeg vil godt se med mine egne øjne, om det kan være rigtigt.”

 1. Har du lavet hole-in-one?

”Ja, i 2001 i Københavns Golf Klub på 12. hul (da det var 8. hul). Min mand og makker i matchen, Frank, sagde, at jeg nok var nødt til at klappe bolden i hul, hvis vi skulle gøre os nogen forhåbning om at vinde. Og det gjorde jeg så.”

 1. Beskriv dit bedste slag nogen sinde.

”Jeg var heldig at få mulighed for at spille på ??Old Course i St Andrews. På 1. tee var jeg afsindig nervøs, så jeg bad en stille bøn om at få lov til at slå et godt drive – om det så var det sidste slag, jeg skulle slå i mit liv. Og min bøn blev heldigvis hørt, for mit drive blev fantastisk.”

 1. Hvad er den mest vanvittige golfoplevelse?

”Jeg har spillet 110 huller på én dag. Det svarer til seks runder og to huller. Sidste år spillede jeg 109 huller sammen med en veninde, så i år prøvede vi at slå den rekord med et enkelt hul. Vi slog ud på The Scandinavian Old Course kl. 03.50 om morgenen og slog det sidste slag kl. 21.58. Jeg tror nok, at der er andre, der har spillet flere huller end os ved at køre i buggy eller benytte caddie. Men det gjorde vi ikke. Det blev til næsten 82.800 skridt. Jeg havde det fint bagefter, men mine ben syrede fuldstændig til, da jeg satte mig ned. Næste dag tog jeg i svømmehallen for at svømme en tur.”

 

 1. Hvem er din største golfhelt?

”Søren Kjeldsen. Han er et meget empatisk menneske, og så er jeg også imponeret over hans evne til igen at være blandt de bedste i verden. Og han er et godt forbillede for de unge.”