Spørgerunden med Uffe Holm

2602

Standupkomikeren er ikke kun skarp i sine replikker. Han er også skarp på golfbanen og tidligere klubmester i Simon’s Golf Club med handicap 1,8

CV for Blackboard
Født og opvokset i Solrød syd for København. Nyder stor popularitet som standupkomiker og programvært i bl.a. egne standupshows og tv- og radioprogrammer. Begyndte at spille golf som 19-årig og blev klubmester i Simon’s blot fem år senere. På det tidspunkt havde han handicap 1,8. I dag, hvor kalenderen er fyldt til bristepunktet, spiller han i handicap 4,2.

Photo Portræt
Alder: 39 år
Spillet i: 20 år
Medlem af: Simon’s Golf Club
Hcp: 1,8

1. Hvem er de tre andre nulevende i din drømme-firbold?
”Der er mange at vælge imellem, men jeg tror, at jeg vil vælge nogle pro’er. Det er nok sjovest at opleve. Jeg ved ikke lige med Tiger, for det er lige før, at jeg kan slå ham i øjeblikket. Det skal være Jason Day, for han har karisma og kan alt på en golfbane. John Daly skal også med.”

2. Hvad er din største styrke i golf?
”Jeg kan lave en rimelig score, også selv om jeg spiller dårligt, for jeg er god til det korte spil og til at putte. Jeg rammer til gengæld ikke mange fairways og greens.”

3. Og din største svaghed?
”De lange jern, jeg bruger ikke 3-jern. Jeg synes også, at det er svært at slå et godt 4-jern. Måske er jeg bare begyndt for sent.”

4. Den bedste bane du har spillet på herhjemme?
”The Scandinavian, den er altid i virkelig god stand. Klubhuset og de to baner hænger godt sammen. Men Silkeborg kommer også meget tæt på.”

5. Og i udlandet?
”Det må blive Barsebäck, fordi man spiller ude ved vandet og inde i skoven, greens tager godt imod og er hurtige, og så er der hotdogs efter ni huller. Det er en fantastisk oplevelse.”

6. Din laveste runde, brutto?
”1 under par. Dem har jeg en del af både i udlandet og herhjemme, også fra backtee. Jeg vil så gerne gå en runde i 60’erne, men jeg har vist en mental blokering.”

7. Hvad har du i bag’en?
”Alt er Callaway undtagen putteren, og alle skafter er regular. Efter at jeg er begyndt at spille med regular, slår jeg længere og mere lige. Driver: XR, 10,5°. 3-wood: Diablo, 14°. Hybrid: Apex 21°. Jern: XR Pro med stålskafter, 4-PW. Wedges: Mac Daddy, 52°, 56° og 60°. Putter: en 20 år gammel Scotty Cameron i sort gun-metal med brunt insert. Den er kortet af en smule, og så har jeg et meget tyndt grip.”

8. Hvilken er din yndlingskølle?
”Min 52-graders. Jeg kan bruge den til at chippe med, til halvlange bunkerslag og fra 80 meter. Det er den, jeg bruger ude i haven, når jeg står og chipper.”

9. Hvad er det bedste golftip, du nogen sinde har fået?
”Anders Hansen siger, at man kun skal tænke et slag ad gangen – eller rettere halvandet og så have en game plan. Jeg gik caddie for ham i Spanien på et tidspunkt, hvor hans caddie skulle giftes.”

10. Hvem gav dig din bedste lektion – i Danmark eller i udlandet?
”James Petts i Simons, som ændrede mit baseball-greb. Men jeg står faktisk aldrig på driving range. Jeg svinger to gange, og så er vi i gang. Træning er selvfølgelig vigtigt, men det virker bare ikke for mig – heller ikke når jeg laver standup.”

11. Hvilket firma har den hotteste golfkollektion lige nu?
”Puma – selv Søren Kjeldsen bliver en flot mand i sådan et sæt tøj.”

12. Hvad er den bedste træningsbane?
”Det må være Scandinavian, fordi man slår til hvide bolde fra græs.”

13. Hvor i Danmark har du fået det bedste måltid i en golfklub, og hvad var det?
”Biksemaden på Scandinavian. Den er dyr, men alle pengene værd.”

14. Hvad er din drømme-golfdestination?
”Det er USA, fordi de har så lækre baner. Du kan ikke tegne det bedre. De har forstået det med service. De tager din bag ud af bilen og siger ”Hello, mister Holm, how are you doing?” Der ligger masser af river i hver bunker, så du ikke skal rende rundt og lede, og så er der styr på starttider. Det hele fungerer bare. Du kan ringe ude fra hul 8 og sige, at du er pissesulten. Så kører de ud til dig på hul 11 med en clubsandwich, pommes frittes og en cola.”

15. Har du lavet hole-in-one?
”To, én i Italien på Garda Golf Country Club og én i Helsingør på hul 17. Begge gange gode 8-jern, som tjekkede én gang og løb i hul. Jeg var alene i Italien, mens konen lå på terrassen og slikkede solskin. I Helsingør spillede jeg en morgenrunde med nogle venner.”

16. Beskriv dit bedste slag nogen sinde.
”Det var på Barsebäck, hvor jeg dåser fra 50 meter med min 52 graders på hul 1. Det var for at dele hullet, for pro’en på Barsebäck havde lige holet et wedgeslag fra 100 meter. ”All square,” sagde jeg og gik videre. Ham pro’en var helt færdig.”

17. Hvad er den mest vanvittige golfoplevelse?
”Historien fra Barsebäck.”

18. Hvem er din største golfhelt?
”Det er Anders Hansen. Det er en af mine gode venner, og så vandt han på Wentworth. Det er den største turnering på Europa-touren (bortset fra The Open, red.). Og gjorde det igen nogle år efter.”

Barsebäck er favoritten over dem alle. Den har det hele, og en pølse (ned. tv.) efter ni huller er ikke til at stå for.

Pølse (place close to Barseback)
No caption

Holms helt er Anders Hansen, som han også har gået caddie for en enkelt gang. (Foto: Getty Images)

Wedge
Uffe Holms foretrukne – også, når han går i haven.