Tinnings tanker – Kender du Gary Wolstenholme?

Historien om en mand, der driver 200 meter, men alligevel vinder på Senior-touren

559

Gary Wolstenholme er englænder og havde en fornem amatørkarriere med 14 sejre på cv’et. Den største var nok The Amateur Championship.

I 2008 fik Gary at vide, at han ikke længere ville blive udtaget til det engelske eller britisk/irske landshold. Unionen ville satse på nye unge kræfter under 25 år. Det efterlod Gary i en kattepine, for pludselig var der ikke meget at se frem til efter mange år som fast spiller på landsholdene.

Han blev overtalt til at gå over som pro i en alder af 48 år. Han missede kortet på European Senior Tour-skolen i 2009 og valgte derefter at spille mindre professionelle turneringer i Storbritannien det følgende år.

Men han spillede godt, og via sine resultater blev han inviteret til Travis Perkins Senior Masters på Senior-touren i 2010. Her gjorde han det glimrende og sluttede som nr. 3.
Resultatet medførte, at han automatisk var inde i den efterfølgende Senior-tourturnering ugen efter i Tjekkiet. Der nøjedes han ikke med at blive nr. 3, han VANDT turneringen.
Pludselig havde han status på Seniortouren – uden nogen sinde at have spillet på Europa-touren.

Jeg synes, at det er en herlig solstrålehistorie: At spille golf hele livet og pludselig gøre det til sin levevej i en sen alder.

Gary har nu spillet fuld tid på Seniortouren siden 2011 og har vundet tre gange. Det unikke ved ham er, at han nok er den spiller på touren, som slår kortest. Hans højeste jern er et 6-jern. Der ud over har han to rescues, tre woods og fire wedges i bag’en. Foruden putteren, selvfølgelig.

Det mest imponerende er, at han klarer sig så godt trods den manglende længde. Han slår sin wedge 100 meter, 3-wooden 180 meter og 200 meter med driveren.

Det vil sige, at han for- ærer en spiller som argentinske Cesar Monasterio cirka 60 meter, hver gang de står på tee og slår driver. Og kan så f.eks. betyde, at når Gary slår 5-wood ind i andetslaget, så slår Monasterio et 9-jern.

Hvordan hænger det sammen?
Hvordan kan Gary i det hele taget være konkurrencedygtig?

Det kan han, fordi han er uhyggelig præcis med sine rescues og woods. Jeg har ALDRIG set en spiller, der slår så præcist med de køller.
Han har lært sig selv at det er et ’must’, hvis han skal være med. Men det er langt fra den eneste kvalitet, Gary besidder.

DEN MANGLENDE længde indhenter han på det korte spil og puttning. Jeg spillede med ham adskillige gange i 2016, og det er en fryd for øjet at se, hvordan han sparer slag omkring og på green.

For eksempel gik jeg 36 huller med ham i British Senior Open i 2016, og jeg mindes ikke en eneste gang, hvor han ikke kom op og i lige omkring green. De bogeys, han lavede, skyldtes, at han slog i en af de dybe fairwaybunkers og bare måtte få bolden tilbage i spil.
Golf er så vidunderligt og komplekst et spil, at det ikke kun drejer sig om længde. For at kunne deltage på højeste niveau skal man mestre det mentale, man skal træne struktureret, kunne evaluere sit spil og implementere evalueringen. Spille til sine styrker. Man skal have den bedst mulige score med ind i klubhuset, uanset om man svinger godt eller dårligt. God course management. Bryde sine grænser. Vide, at man er en vinder, og bevise det. Alt det besidder Gary Wolstenholme – imponerende nok – og han har bevist det flere gange.

Trods sin manglende længde.