Træningssteder satser forskelligt

Golf Arena Aarhus og Eagle Club i Hørsholm har begge storinvesteret i TrackMan, men valgt hver sin prisstrategi

1478

Siden åbningen i oktober 2016 har Golf Arena Aarhus fået så godt fat i de østjyske golfspillere, at ejeren og skaberen René Holst er parat til at lukke for tilgangen, hvis man når op på 400 medlemmer. Omvend har han besluttet sig for også at holde centret åbent i højsæsonen 2018 fra maj til og med september.

”Vi var ikke helt klar til at holde sommeråbent i sæsonen 2017, men fra foråret 2018 kan man træne frit i hele centret for kun 75 kr. om måneden for seniorer, så det forventer jeg mig en del af,” siger den 55-årige århusianske erhvervsmand René Holst.

Efter en svær start i slutningen af 2016 lykkedes det at få 300-350 medlemmer om måneden i resten af vintersæsonen fra årsskiftet og frem. Prisen for en måneds medlemskab er 350 kr. for seniorer og 250 kr. for juniorer.

”For den pris er der fri træning med brug af alle stedets faciliteter, og vore brugere kan endda medbringe deres egen private træner eller klubtræner uden at skulle betale ekstra for det. Men ellers har vi et godt samarbejde med både PGA-træneren Peter Krøyer fra Lyngbygaard Golf og mentaltræneren Carsten Oldengaard,” siger René Holst.

Alvorlig sygdom er baggrunden for tilblivelsen af det nye golfcenter syd for Aarhus. Efter en hjerneblødning var det tid for René Holst at tage sit liv op til revision. Han solgte sin andel i det århusianske ejendomsselskab Innovater og forenede herefter sin store interesse for golf med det forretningsmæssige talent ved at overtage det konkursramte Indoor Golfcenter, hvor han ofrede en del ressourcer på at renovere og udstyre de 800 kvadratmeter med det nyeste træningsudstyr.

Golf Arena Aarhus er indrettet i to haller med puttinggreen og indspilsbane til det korte spil, mens den anden hal er indrettet til driving range med udslagsbaner til svingtræning.

For alle niveauer

René Holst lægger vægt på, at det nye center er for træning på alle niveauer lige fra scratch-spillere til handicap 40 plus. Det er hans erfaring, at mange højhandicapspillere også finder fornøjelse i brugen af den nye teknologi med TrackMan i en sådan grad, at han har investeret i en fordobling af TrackMan-antallet fra fem til 10 før denne sæson – for priser på 125.000 kr. for de nye modeller.

René Holst finder stor fornøjelse i at se både juniorer og seniorer udvikle deres golfspil under besøgene i Golf Arena, og han lægger meget vægt på, at det er bygget til seriøse golfspillere, elitespillere og udvikling af unge talenter.

”Jeg vil godt understrege, at centret ikke er et underholdningsmekka for polterabend eller lignende arrangementer af den simple årsag, at vi har både ryge- og alkoholforbud,” siger René Holst, der har kunnet følge en positiv udvikling hos bl.a. sin egen datter Nanna, der har fået både teknisk og mental træning.

”Jeg har tydeligt kunnet se på min 16-årige datters udvikling, hvor stor effekt det har også at sætte fokus på den mentale del i både træning og konkurrence,” siger René Holst, hvis datter nu er sendt videre til golfskolen ISIS i Ikast.

I de to opvarmede haller er der alle de faciliteter, som en moderne træningssession kræver for både motionister, elitespillere og ungdomsspillere. Der er desuden mulighed for, at særlige begynderhold fra klubberne kan tilbydes lektioner, så de grundlæggende færdigheder er på plads, når man når frem til sæsonstarten på græs ude i klubberne.

Stedets mentaltræner Carsten Oldengaard har gode referencer som mentaltræner for så forskellige topatleter som verdensmesteren i badminton, Victor Axelsen, anføreren for kvindelandsholdet i fodbold, Pernille Harder, den professionelle triatlet Michelle Vesterby og den danske mester i luftriffel Rikke Mæng.

Lyngbygaard-træneren Peter Krøyer kan bookes til private lektioner af 40 minutter for 450 kr. eller 60 minutter for 660 kr. Der kan også bookes holdtræning.

René Holst forventer i den nye vintersæson, at medlemstallet vil ligge på minimum 300-350 om måneden, som det var tilfældet i slutningen af den forrige vintersæson. Håbet er 400 medlemmer.

”Hvis vi bare har 300 medlemmer, er det nok til at holde liv i Golf Arena Aarhus, men vi vil selvfølgelig gerne op på de maksimale 400 medlemmer,” siger René Holst, der ikke bare er centerejer, men også stedets daglige leder med nogle lange arbejdsdage.

Læs resten af historien i GOLFmagasinet som udkommer d. 21 februar.